Media matters, IMS webseries
Webinar: IMS - Media Impact Series

"You didn't see that coming!" How to tackle breaks of expectation with poetry

I experimentell poesi kan ingenting tas för givet och det kan vara ett sätt att lära sig hantera även andra oförutsedda situationer.

Välkommen till första delen av föreläsningsserien Media Impact!

Först ut är  Pedro Atã PhD, som forskar om överraskning och kreativitet i olika medier och är särskilt intresserad i experimentella och improvisationella praktiker i konst och litterutur. Föreläsningen är på engelska.

Se webbinariet här:

Föreläsningsserien Media Impact vänder sig till dig som använder och undervisar om alla former av medier; som kommunikatör, kulturarbetare, journalist, lärare, bibliotekarier eller om du bara är intresserad av att lära dig mer om vad det är du gör i ditt dagliga mediebruk.

Vi har fler medier än någonsin att välja emellan. Men vet du hur de påverkar det du vill uttrycka och berättelsen du följer?  Medier spelar roll. Medier formar det som kommuniceras. Därför måste vi lära oss mer om hur medier fungerar.

Media Impact är en serie webinarier som ger dig chansen att ta del av aktuell forskning hur medieval påverkar kommunikation, kunskap och mening i konst, populärkultur och medier. Lär dig mer om betydelsen att överraskas, hur kunskap förmedlas via datorspel, vad vi gör när vi går på allsång, hur romaner, filmer eller poesi kommunicerar klimatkrisen och hur musik påverkar journalistik, eller våld och klassisk musik har gemensamt. 

Media Impact är en del af Linnéuniversitets Centrum för intermediala och multimodala studier (IMS), som är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö, som utforskar relationer och interaktioner mellan medier.