Händer som håller ljus

Låt Donald Trump uttrycka dina känslor! GIFs i sociala medier

När vi delar en GIF låter vi kända personer uttrycka våra känslor för oss. Emma Tornborg berättar mer om vad som händer med gester som blir ryckta ur sitt sammanhang och hur det påverkar samtalet på sociala medier.

Emma Tornborg är doktor i litteraturvetenskap och undervisar på Malmö och Karlstad universitet. Hon har forskat bland annat om barnlitteratur och poesi från intermediala från ekokritiska perspektiv.

Ingen föranmälan behövs. Du ansluter genom att klicka på länken i det grå fältet här till höger. 

Varmt välkommen!

Vi har fler medier än någonsin att välja emellan. Men vet du hur de påverkar det du vill uttrycka och berättelsen du följer?  Medier spelar roll. Medier formar det som kommuniceras. Därför måste vi lära oss mer om hur medier fungerar.

Media Impact är en serie webinarier som ger dig chansen att ta del av aktuell forskning hur medieval påverkar kommunikation, kunskap och mening i konst, populärkultur och medier. Lär dig mer om betydelsen att överraskas, hur kunskap förmedlas via datorspel, vad vi gör när vi går på allsång, hur romaner, filmer eller poesi kommunicerar klimatkrisen och hur musik påverkar journalistik, eller våld och klassisk musik har gemensamt. 

Media Impact är en del av Linnéuniversitets Centrum för intermediala och multimodala studier (IMS), som är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö, som utforskar relationer och interaktioner mellan medier.