Sjö och skog

Möt samhällets utmaningar med kunskap

Hur tar jag del av aktuell kunskap om samhällets utmaningar? Hur bidrar jag med mina erfarenheter så att vi kan utveckla verktygen tillsammans? Hur gör jag för att samarbeta med Linnéuniversitetet? Välkommen till ett digitalt möte för dig som arbetar med, i eller kring någon av de utmaningar som samhället idag står inför.

Denna gång möter du gäster med särskilt engagemang inom grön hållbar utveckling och frågor om vatten. Du träffar forskare från Linnéuniversitetet, några av deras samarbetspartners och andra nyckelpersoner för framtida samarbeten. Det blir samtal om hur vi kan hitta lösningar tillsammans och du får möjlighet att ställa dina frågor. 

Möt samhällets utmaningar med kunskap - vid detta möte sätter vi fokus på olika områden där vi på Linnéuniversitetet sätter kunskap i rörelse. Denna gång handlar det om hur vi arbetar för att ta tillvara våra naturresurser, framför allt skogen och vattnet, på ett sätt som är långsiktigt hållbart.

Medverkande:
Peter Aronsson, rektor Linnéuniversitetet 
Johan Bergh, professor, ledare för Kunskapsmiljö Linné Grön hållbar utveckling
Ulf Johansson, Global Wood Supply & Forestry Manager at IKEA of Sweden
Jarone Pinhassi, professor, koordinator för Kunskapsmiljö Linné Vatten
Karin Sjöstrand, forskare & projektledare, RISE Research Institutes of Sweden
Katarina Ek, biträdande chef avdelningen för externa relationer Linnéuniversitetet 
Moderator: Christina Dahlgren

Anmäl dig här senast den 12 april. 

Linnéuniversitetet arbetar över gränserna för att möta samhällsutmaningarna

För att möta dagens och morgondagens samhällsutmaningar krävs kunskap ur ett större perspektiv. På Linnéuniversitetet samlar vi därför framstående forskning, utbildning och samverkan i något vi kallar kunskapsmiljöer. Våra kunskapsmiljöer är tvärvetenskapliga för att sätta kunskap i rörelse över ämnesgränserna och ta ett mångsidigt grepp om utmaningarna. Mer om Linnéuniversitetets kunskapsmiljöer på Lnu.se

Mer om Linnéuniversitetets hållbarhetsarbete

Länk skickas till anmälda deltagare dagen innan. Lägg till i din kalender