Polis och polisiära frågor i forskning, utbildning och praktik
Konferensen Polis och polisiära frågor i forskning, utbildning och praktik (som skulle ha genomförts 16–17 september 2020), planeras att äga rum den 17-18 mars 2021. Huvudarrangör är Centrum för polisforskning och utveckling i Växjö.
Nya datum: 17-18 mars 2021!
Konferensen vänder sig till forskare, polislärare och praktiker med intresse för polisrelaterade frågor och utgör en arena där forskare från olika discipliner och praktik möts. Syftet är att sprida kunskap mellan praktik och forskning i olika aktuella frågor för att stärka kommunikation och främja utveckling och samarbeten inom polisforskning. Vi välkomnar deltagare från de nordiska länderna och presentationer kan hållas på danska, norska, svenska och engelska och vara i form av en poster eller ett muntligt föredrag.
Vad kommer denna konferens att innehålla?
Sektioner och teman
Konferensen är uppbyggd runt aktuella teman: Brottsförebyggande arbete, våldsbejakande extremism, polisorganisationens styrning och ledarskap, särskilt utsatta områden samt utbildningsrelaterade frågor. Varje sektion bygger på ett tema och samlar forskare och praktiker för att belysa temat ur olika perspektiv.
Möjligheter att bygga nätverk
En sektion vigs åt doktorander och masterstudenter med anknytning till polisiära frågor i syfte att samla yngre forskare för att stärka nätverk och samverkan inom fältet. Vi välkomnar också förslag på andra teman som berör polisiärt arbete, polisiära frågor i bred bemärkelse inom forskning, utbildning och praktik.
Plenarföredrag och panelsamtal
Genom fyra plenarföredrag som hålls av poliser, forskare och samhällsdebattörer vill vi lyfta polisiära uppgifter i ett större samhälleligt sammanhang och kunna identifiera såväl utmaningar som vägar framåt. Konferensen avslutas med en panel med företrädare för praktik, utbildning och forskning som diskuterar utmaningar och vägar framåt med varandra och åhörarna.
Som nystartad centrumbildning är detta
Viktiga datum:
- Anmälan av abstracts och förslag till workshop/session: öppnar den 1 augusti och stänger den 14 december 2020
- Anmälan av deltagande utan abstract): öppnar 1 augusti 2020 och stänger 15 januari 2021
- Besked om förslag på abstract eller workshop/sessionsförslag lämnas senast den 15 januari.
- Sista dag för avanmälan till konferensen: 4 mars till: konferens@lnu.se.
Delta med presentation (abstract)
Vill du delta med en presentation behöver du skicka in ett abstract där du sammanfattar ditt föredrag på max 200 ord. Du kan skriva på danska, norska, svenska eller engelska.
Uppge om du vill hålla en posterpresentation eller ett föredrag samt ange under vilket tema du vill delta, alternativt föreslå ett nytt. Kommittén för konferensen bedömer inskickat abstract efter relevans och tillgång på plats i sektionerna. Antagna abstract publiceras i konferensens book of abstracts.
Resa till Växjö och Linnéuniversitetet
Till följd av det rådande läget (Maj 2020) med Covid-19 vet vi för tillfället inte hur det kommer att se ut med förbindelser till och från Växjö under nästa vår - vi hoppas att vi snabbt lyckas komma tillbaka till nedanstående "normalläge".
Till Växjö med tåg
Till följd av Växjös geografiska läge "i mitten av Småland" finns mycket goda tågförbindelser med övriga Sverige. Tidtabeller och bokningsmöjligheter finner du enklast via SJs webbplats
Med flyg
Via Småland Airport, belägen strax utanför Växjö tätort finns dagliga avgångar till dels Stockholm (Bromma) dels Amsterdam, och Köpenhamns flygplats finns bara en tågresa (ca 2,5 timmar) bort!
Lokaltrafik - buss
De flesta bussar utgår från eller passerar Växjö resecentrum där det också finns ett kundcenter. För tillfället och några år framöver kommer citybussarna inte att passera eller stanna vid resecentrum på grund av att området kring järnvägs- och bussstation håller på att byggas om. Citybussarna utgår istället från Växjö stortorg/Kronobergsgatan i Växjö (ett par hundra meter från Växjö resecentrum).
Biljett köper du enklast på bussen (med kreditkort). Det finns även en besöksbiljett, vilket passar dig som är turist eller tillfällig besökare och som vill göra flera buss- eller tågresor under vistelsen. Besöksbiljetten finns med giltighet i Växjö stadstrafik och för hela länet under 24 respektive 72 timmar. Besöksbiljett för Växjö stadstrafik finns att köpa ombord på bussen, på kundcenter i Växjö resecentrum samt på övriga försäljningsställen. Besöksbiljett för hela länet köper du i biljettautomaterna på tågstationerna.
Buss mellan Växjö centrum och Linnéuniversitetet: nr 3 (alt. nr 1 eller nr 5)
Buss mellan Växjö centrum och Växjö flygplats: nr 4
Mer info om Växjös bussar via denna länk.
Telefon: +46 (0)771-76 70 76
Hemsida: www.lanstrafikenkron.se/
Cykel
Om du skulle vilja hyra cykel under tiden du är i Växjö gör du det till exempel hos:
Smålands Cykel - Uthyrning av vanliga cyklar
Västra Esplananden 15
352 31 Växjö
0470-475 48
RentBike - Uthyrning av vanliga cyklar, elcyklar och mountainbikes
Hagadalsvägen 10A
352 46 Växjö
073-55 36 158 / info(at)rentbike.se
Växjös cykelkarta innehåller flera cykelstråk samt tips och regler för cyklister. Kartan finns att hämta hos Växjö Turistcenter eller digitalt genom att klicka på denna länk.
Taxi
Växjö Taxi
Tel: +46 470 135 00
www.vaxjotaxi.se
Sverigetaxi
Tel: +46 771 999 999
www.sverigetaxi.se
Om Centrum för polisforskning och utveckling (CPU)
Centrum för polisforskning och utveckling (CPU) är ett centrum för forskning, utveckling och samverkan vid Linnéuniversitetet. Ambitionen är att vara ett nationellt centrum för praktiknära polisforskning och en vetenskaplig resurs för Polismyndigheten.
Forskningen berör polisiära arbetsmetoder, ledning och analys av polisarbete samt polisen i samverkan. I en långsiktig satsning vill centrumet stimulera en mångdisciplinär forskningsmiljö och kunna bidra till kunskapsutveckling inom polisforskningen. I centrats övergripande målsättningar ingår att skapa en mötesplats och kunskapsutbyten mellan forskare, poliser och andra som arbetar inom rättsväsendet