Bild med tryckstämplar som säger True
-
Konferens

“Trust Me!” Truthfulness and Truth Claims across Media

Vilken roll har medier och kommunikation i vår uppfattning om sanning? Hur konstrueras sanningsenlig kommunikation inom olika medier? Dessa frågor och mycket mer kommer diskuteras under konferensen "Trust Me!" vid Linnéuniversitetet den 9-12 mars 2021.

Avslutad konferens. Tack alla som deltagit!

Linnaeus University Centre for Intermedial and Multimodal Studies (IMS) bjuder in till konferensen "Trust Me!" Truthfulness and Truth Claims across Media. En konferens som behandlar frågor om sanningspåståenden och sanningshalten i media i tider av "post-sanningar", "fake news" och "alternativa fakta". Vilken roll har medier och kommunikation i vår uppfattning om sanning? Hur konstrueras trovärdighet och sanningsanspråk inom olika medier? Och hur kan intermediala och multimodala analysmetoder användas för att analysera det?

En bättre förståelse av trovärdighet och sanningsanspråk i kommunikation bidrar till att bemöta aktuella samhällsutmaningar  samt kommunikation av komplexa ämnen som klimatförändringar eller hälsofrågor och bidra till att utveckla digital läskunnighet.

Läs mer på konferensens engelska webbsida.

- Linnéuniversitetet, Växjö Beate Schirrmacher Lägg till i din kalender