Två personer står vid tavla med post-its.

Workshop med UB: Vetenskapliga artiklar

Vill du lära dig om vetenskapliga artiklar och hur de hittas i databaser? Ska du ta dina första kliv ut i en databas och känner att det är svårt att söka och hitta rätt material? Då är du välkommen på vår workshop med fokus på att läsa, värdera och hitta vetenskapliga artiklar på onsdag på UB:s akademiska mötesplats.

Den här workshopen riktar sig till dig som är på väg att göra dina första sökningar i en ämnesdatabas, kanske inför en inlämningsuppgift, eller som helt enkelt vill testa på att söka efter vetenskapliga artiklar. Upplägget är på en grundläggande nivå.

 

Workshopen hålls via Zoom av bibliotekarier på universitetsbiblioteket. Eftersom det är just en workshop ska du vara beredd på att göra ”hands-on” aktiviteter via Zoom. Du behöver sitta ensam vid en dator med tillgång till kamera, en stabil internetuppkoppling och möjlighet att kommunicera via mikrofon eller använda chattfunktionen i Zoom. Diskussioner eller övningar i grupp kan förekomma. Workshopen är INTE ett tillfälle för att få enskild sökhjälp av en bibliotekarie utan en möjlighet att öva på att söka på ett generellt plan. Ett bra tips inför workshopen är även att kolla på vårt övriga material om vetenskapligt material och sökning på UB:s akademiska mötesplats på måndagar och tisdagar.

 

Så kom- öva och testa! Kom i grupp, kom ensam. Ta med en färdig sökfråga eller låt dig inspireras av våra exempel, och det viktigaste, ta med din nyfikenhet!

Anmälan

Anmälan till tillfället görs via följande länk i Zoom. Du fyller i formuläret och får en bekräftelse samt länk till tillfället på din studentmail. Begränsat antal platser!

OBS! För att kunna anmäla dig behöver du registrera ditt studentkonto på Zoom på följande sida, lnu-se.zoom.us. Välj ”Sign in”.