Yrkeslärarkonferensen 2021
Den tionde konferensen för yrkeslärare med temat ”Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt” kommer i år att arrangeras tillsammans med yrkeslärarnas nationella alumnträff på Zoom onsdagen den 17 november.
Välkommen att träffa yrkeslärare och andra med anknytning till yrkesutbildning i gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning på en heldags
kompetensutveckling och nätverkande!
Huvudtalare på årets Yrkeslärarkonferens är Anette Jahnke, lektor på Göteborgs universitet. Dagen kommer också att innehålla information från nätverk för yrkeslärare liksom diskussion i breakout rooms.
Den nationella alumnträffen inleds gemensamt för att därefter fortsätta i slumpvisa grupper för diskussion och erfarenhetsutbyte. Förbered dig gärna inför träffen genom att titta igenom det material som kommer via e-post ungefär två veckor innan träffen äger rum. Detta material handlar bland annat om hur språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kan underlättas av
dialogisk och erfarenhetsbaserad undervisning och bildar utgångspunkt för diskussioner under träffen. Alumnträffen arrangeras av Sveriges yrkeslärarprogram.
För att delta anmäler du dig senast den 12 november via anmälningsformuläret nedan. Dagen är kostnadsfri. Du väljer själv om du vill delta hela dagen eller delar av dagen.
Program Yrkeslärarkonferensen 2021
09.45 Zoom-rummet öppnar
10.00-10.30 Välkommen – Anders Ingwald och Viktoria Grahn Johansson, Linnéuniversitetet
Nätverksledarna hälsar välkommen, berättar om nätverkets verksamhet, om aktuella frågor som rör yrkeslärare och om dagens tema
10.30-11.30 Beprövad erfarenhet - tre praktiska perspektiv för utbildning och arbete – Anette Jahnke, Ifous och Göteborgs universitet
En erfarenhet kan vara dyr, bitter eller trevlig, men vad menas med en erfarenhet som har egenskapen att vara beprövad? Hur utvecklas den? Kan vi lita på den? I föreläsningen presenteras tre perspektiv på beprövad erfarenhet, dess konsekvenser för att utveckla utbildning och dess relation till den vetenskapliga grunden.
11.30-12.30 Lunch
12.30-13.15 Kort samling i helgrupp, därefter diskussioner i breakoutrooms
13.15-13.25 Paus
13.25-14.15 Kort samling i helgrupp, därefter diskussioner i breakoutrooms
14.15-14.35 Avslutning, sammanfattning och utvärdering – Anders Ingwald och Viktoria Grahn Johansson
Alumnträff
14.45 Rummet öppnar
15.00 Välkomsthälsning av arrangerande lärosäten
15.15-16.45 Diskussioner i breakoutrooms! Glöm inte att förbereda ta del av det material du får utskickat med e-post i början av november!
16.45-17.00 Gemensam avslutning