händer framför dator under ett möte
Heldag
Seminarium

AIMday: Framtidens habilitering och rehabilitering

Har ni en fråga ni skulle vilja bolla med några forskare? Handlar frågan om framtiden habilitering eller rehabilitering? Då har ni möjligheten på AIMday den 24 november!

AIMday är dagen när representanter för företag och organisationer själva får sätta agendan genom att på förhand föreslå frågeställningar som är relevanta för den egna verksamheten och som de önskar diskutera med forskare vid Linnéuniversitetet.

Linnéuniversitetets och eHealth Arenas AIMday fokuserar på framtidens habilitering och rehabilitering. Under drygt ett år har vi drivit projektet Framtidens habilitering och rehabilitering är Nära. I projektet ingår Region Kalmar län, Kalmar läns 12 kommuner, Linnéuniversitetet och näringslivet. Målsättningen är att sätta patienten i centrum, utveckla nya arbetssätt, tillvarata digitaliseringens möjligheter och få ett väl fungerande samarbete mellan huvudmannagränserna; kommuner och Region Kalmar län.

Kopplat till det vill vi nu belysa området i en AIMday där vi samlar in frågeställningar och utmaningar från näringsliv och offentlig sektor. Kriteriet är att frågeställningen ska handla om nya arbetssätt inom habilitering och rehabilitering där digitala hjälpmedel / lösningar är en del av lösningen, men där det kan finnas utmaningar att lösa för att det ska hända.

Vi söker nu frågeställningar som vi tillsammans kan arbeta vidare med och som kan vara möjliga dellösningar på en av våra största samhällsutmaningar. Varje fråga hanteras under en timmes tid och målsättningen är framförallt att validera om man ser att det finns intresse att tillsammans fortsatt bearbeta frågeställningen i en förstudie för att komma vidare. För varje fråga som går vidare till en förstudie finns det ett finansieringsbidrag om 50 000 kr.

Har ni en fråga ni skulle vilja bolla med forskarna på Linnéuniversitetet? Vänligen kontakta Fia Mårdfelt, fia.mardfelt@ehealtharena.se. Sista dagen för anmälan av frågor är den 16 september 2022.

AIMday genomförs den 24 november på Linnéuniversitetets campus i Kalmar och från varje organisation som vill belysa en fråga deltar två personer på plats.

Läs mer om AIMday här

Heldag Linnéuniversitetet i Kalmar Fia Mårdfelt Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender