en student på bibliotek
Inspirationsdag

EDIT - en dag inom teknik för tjejer

Välkommen till EDIT - En dag inom teknik för tjejer på Linnéuniversitetet, torsdag 3 november! Dagen riktar sig till tjejer från åk 9 till åk 3 på gymnasiet, som vill veta mer om alla spännande möjligheter som studier inom teknik ger.

PLATS: rum D1169, Hus D, Växjö

Under dagen kommer du träffa våra lärare och studenter, testa på olika roliga tekniska aktiviteter och få del av tips och trix kring hur det är att studera hos oss. I år har vi fokus på IT med två workshop som du gör i grupp med andra tjejer. Tillsammans är vårt ledord!

På förmiddag kommer du bygga en dansmatta med Makey Makey, med hjälp av våra studenter Linnea och Vanja. Du bygger och programmerar och självklart hinner du också att ta några danssteg i slutet.

Efter lunch blir det dags att lära dig mer om AI med våra forskare. Du får testa att skissa med AI och prova på olika AI-lekar. 

Inga programmeringskunskaper krävs, bara att du är nyfiken. 

Alla platser är bokade för EDIT 2022!

Går du på årskurs 9? På torsdag 3 november anordnar EPIC - Innovation & Technology Center en aktivitet i deras Makerverkstad, och det finns platser kvar. Mer information på EPICs webbsidan

Program

9.00 - 9.10: Välkommen och fika! (rum D1169)

9.10 - 12.00: Bygg en dansmatta med Vanja och Linnea, våra studenter i medieteknik.

12.00 - 13.00: Lunch och rundtur på campus (om vädret tillåter det)

13.00 - 15.00: Lär dig mer om Artificiell Intelligens med våra doktorander (rum D2272). 

15.00 - 15.15: tack och hejdå!