Bordsdekoration vid högtid

Framtidens skogsnäring & utdelning av Ternryds utmärkelse

Linnéakademiens forskningsstiftelse och Linnéuniversitetet har glädjen att erbjuda ett unikt tillfälle att ta del av forskning på internationell toppnivå på temat framtidens skogsnäring och tvärvetenskapliga möjligheter. Detta i samband med att makarna Ternryds utmärkelse delas ut.

2020 och 2022 års pristagare av Carola och Carl-Olof Ternryds utmärkelse, Heli Peltola (2020), Professor in Silvicultural Sciences, University of Eastern Finland, och Stavros Avramidis (2022), Professor in Wood Physics and Drying, University of British Columbia, kommer att hålla varsitt föredrag med möjlighet att ställa frågor.

Under eftermiddagen äger också en paneldiskussion rum med representanter från Södra, Region Kronoberg och IKEA. Programmet hittar du nedan. 

Carola och Carl-Olof Ternryds utmärkelse för framstående insatser inom skogsnäringen samt utbildning, forskning och utveckling vid Linnéuniversitetet delas ut vartannat år. Utmärkelsen går till personer som gjort betydelsefulla insatser inom områden som hör till skogsnäringen, främst träförädling. En del av beloppet tillfaller en enskild forskare och den andra delen en institution inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet, för att etablera ett långsiktigt samarbete inom forskning och utbildning med forskaren.

Läs mer här om bakgrunden till varför Linnéakademiens Forskningsstiftelse utsett Stavros Avrimidis i år. 

Varmt välkomna till Linnéuniversitetet den 20 oktober 2022!

Weber, Hus K, Linnéuniversitetet Växjö Lägg till i din kalender