en person vid en dator
Workshop

Inställd: IoT workshop för SMF Växjö

Nyfiken på att lära dig mer om IoT? Den 31 maj bjuder Linnéuniversitetet och Wexnet in till en IoT-workshop där du som företag kan komma till Wexnet i Växjö och träffa våra ingenjörer för att tillsammans labba med vår utrustning mm. Wexnet bjuder även på fika!

Vad är en workshop?

Det är ett tillfälle på cirka 3–4 timmar där vi tillsammans implementerar en enkel IoT-enhet, samt visualisera sensordata. Varje deltagare får låna ett utvecklings-kit innehållande ett utvecklingskort, en sensor, ett kopplingsdäck och diverse kablar för att tillgodose sig workshopen.

Hur går en workshop till?

  • Koppla ihop en temperatur & luftfuktighetssensor med ett utvecklingskort
  • Avläsa data från sensorn (i konsolen)
  • Skicka sensordata (via WiFi/LoRaWAN) till Cloud
  • Visualisera data som skickats

Behöver man kunna programmera för delta?

Nej! Vi tillhandahåller och går igenom den kod som behövs för att skapa en enkel prototyp. Målet är att ge dig som deltagare en bild av vad en IoT-enhet är och hur IoT implementeras idag. Deltagare behöver endast ha med sig en egen dator, resten lånar vi ut under workshopen.

Hitta hit

Wexnet

Kvarnvägen 35,

352 41, Växjö

Om projektet

Aktiviteten anordnas av projektet IoT Lab för SMF som finansieras av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Detta projekt ska öka kunskapen om möjligheterna med Internet of Things (IoT), samt utveckla nya idéer och produkter, bland små och medelstora företag (SMF) i Linnéregionen.

Wexnet, Växjö David Mozart Andraws Lägg till i din kalender