Hållbara Resval
Öppen föreläsning

Linnéuniversitetet Live: INSTÄLLT! Hållbara resval

I ett och ett halvt år har Linnéuniversitetet tillsammans med Kalmar kommun, i projektet Hållbara Resval arbetat för att få invånare och arbetsgivare i Kalmar kommun att resa hållbart till och från Kalmar stadskärna.

Ett av verktygen, som samverkansprojektet mellan Kalmar Kommun och Linnéuniversitetet (som även finansierats av Region Kalmar län och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden) har använt för att nå ut till målgrupperna är appen BetterPoints. Genom att samla poäng för hållbara resor belönas användaren och kan byta in dessa mot varor, tjänster eller donera till välgörenhet.

Kalmar är första staden i Sverige som använt appen BetterPoints. Hur har det gått? Resultat av användandet tillsammans med andra resultat i projektet kommer Åsa Wågman, projektledare för Hållbara Resval på Linnéuniversitetet, att berätta om i Linnéuniversitetet Live.

Länk: https://hareka.kalmar.se/

Linnéuniversitetet Live välkomnar nya och etablerade samverkansaktörer inom näringsliv och offentlig sektor samt intresserad allmänhet till Universitetskajen. Vi vill synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Medverkande

Åsa Wågman, projektledare på Linnéuniversitetet för Hållbara Resval

Välkomna!

Ingen föranmälan krävs.

Linnéuniversitetet Live 

är en mötesplats mellan universitetet och det omgivande samhället. Målet med mötena är att synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Se samtliga evenemang i Linnéuniversitet Live