Data intensive
Öppen föreläsning

Linnéuniversitetet Live och IT Afterwork: Att lösa komplexa beräknings och big-data problem

Komplexa tekniska problem kräver beräknings- och lagringsresurser som är större än de som finns tillgängliga i en persondator. För att lösa dessa problem inom rimlig tid behövs högpresterande datorer som har många processorer och en hög minneskapacitet. Disa High-Performance Computing Center är ett center för forskare inom datavetenskap och andra områden. Här finns tillgång till avancerad infrastruktur för databehandling och lagring på ett enkelt och lätthanterligt sätt. I samarbete med näringsliv kommer forskare att kunna lösa stora beräknings- och big data-problem som annars inte skulle kunna hanteras på egen hand. 

Medverkande:
Morgan Ericsson, Prefekt Institutionen för datavetenskap och medieteknik

Moderator:
Anna Wingkvist, Forskningsrådgivare Externa relationer

Mer information om Disa High-Performance Computing Center

Vid detta tillfälle erbjuder vi en IT-after work

Företag och organisationer inom it-relaterade frågor är välkomna på afterwork med mingel och samtal tillsammans med Linnéuniversitetet medarbetare, forskare, lärare och studenter. Passa på att kom och besök universitetets nya lokaler. Företaget Advitum är värd vid detta tillfälle och bjuder på dryck och tilltugg (det finns även möjlighet att köpa till ytterligare). Därför ska du anmäla dig till detta tillfälle till Linda Leonhardt. 

Om företaget Advitum

Företaget erbjuder tjänster, produkter, service och utbildning inom IT-infrastruktur till kunder inom både privat och offentlig sektor. Vi har kontor på tre olika destinationer men har kunder över hela landet. Vårt fokus ligger på våra kunder där vi siktar mot att ha IT-branschens mest nöjda kunder. Advitum flyttade nyligen sitt huvudkontor till Kalmar och vi ser fram emot att mingla och ha en trevlig kväll tillsammans med er.

Välkomna!

Anmälan (för dryck och tilltugg)
linda.leonhardt@lnu.se

Linnéuniversitetet Live 

är en mötesplats mellan universitetet och det omgivande samhället. Målet med mötena är att synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Se samtliga evenemang i Linnéuniversitet Live

Omnispace, Hus Stella, Universitetskajen, Kalmar Lägg till i din kalender