Natur
Nätverksträff

Reguladetri: den kraftfulla men bortglömda räknemetoden! – Vi kopplar ihop reguladetri och blockmodellen.

Välkommen till en nytermin med nya möjligheter! Första träff efter sommaruppehållet är den 5:e oktober 2022 med Cecilia Christiansen.

”Jag hade en gång en grupp elever som trodde att de aldrig skulle kunna lära sig matematik, då började jag använda reguladetrin. Vill du ge dina elever ett och samma redskap för att beräkna procent, pris, skala, omvandla enheter, tid, valuta och pengar? Reguladetri, är en kraftfull, enkel, effektiv men bortglömd räknemetod som bygger på proportionalitet. Metoden kallas det femte räknesättet och användes i skolan fram till 1960-talet. Under lärarträffen återupplivar vi reguladetrin och kopplar den till blockmodellen!”

Innehållet passar från åk 4 till ma 4.

Plats: Online, via Zoom. Länken skickas den 4 oktober till alla som registrerat sig.

 

Anmälan

Registrera dig här.

Viktigt att registrera en anmälan om deltagande för att få tillgång till mötet.

 

Föreläsare Cecilia Christiansen

Cecilia Christiansen är läromedelsförfattare, lärarfortbildare och lärare i matematik åk6-9. Hon fick Guldäpplet 2017, Ingvar Lindqvist-pris i matematik 2000 och Gleerups matematikstipendium 2010 med motivering: ”Med stort engagemang och uppfinningsrikedom kombinerar hon klok pedagogik med nya idéer, där tekniken blir ett redskap för att ge eleverna ökade möjligheter att utveckla sitt kunnande i matematik”

Arrangör

Nätverket Matematik i kulturmiljö

Zoom Oduor Olande Lägg till i din kalender