teckning av två bävrar
Nätverksträff

Att utveckla datalogiskt tänkande med Bebras och ”Learning Analytics (LA)"

Välkommen till RUC IT:s nätverksträff – nätverket för dig som är intresserad av digitalisering i skola, undervisning och lärande, måndag 31 oktober kl 15.00-17.00!

Datalogiskt tänkande är en färdighet kopplad både till datavetenskap, programmering och matematik med fokus på problemlösning. Under eftermiddagen kommer vi tillsammans att testa intressanta, utmanande uppgifter från ”Bebras” och hur ni som lärare kan använda dessa aktiviteter i undervisningen.

Vi kommer även att presentera den finska lärplattformen ViLLE som fungerar som utgångspunkt för lärande och som involverar datalogiskt tänkande och programmering tillsammans med rika analyser av data som eleverna producerar under dessa aktiviteter. Den informationen kan vara mycket användbar för dig som lärare. Ett internationellt forskarteam från Estland och Finland har utvecklat dessa uppgifter och lärandeanalyser.

Nu finns en uppsättning aktiviteter för varje årskurs mellan åk 1 och 9, som består av korta Bebras-uppgifter, analog programmering, problemlösning och XLogo-uppgifter. Konceptet validerades med några pilotskolor och så här långt är det framgångsrikt. Arbete pågår fortfarande med att förfina konceptet och validera det med flera skolor. 

Medverkande: Professor Valentina Dagiene, Vilnius University, Lettland, Marika Parviainen, Turku University, Finland.

Anmäl dig här: https://bit.ly/bebras_rucit

Lokal meddelas via mejl.

Lokal meddelas längre fram Katrin Lindwall Lägg till i din kalender