Studenter i universitetsbiblioteket
Workshop

Workshop om interkulturalitet och utveckling av kritiskt tänkande i språkundervisningen

Språklärarnätverket vid Linnéuniversitetet erbjuder under våren 2022 en workshop om hur man kan arbeta med interkulturalitet och utveckling av kritiskt tänkande genom läsning av skönlitteratur inom språkundervisningen, exempelvis engelska, franska, spanska och tyska. Träffen vänder sig i första hand till ämneslärare i engelska, franska, spanska och tyska som arbetar inom gymnasieskolorna, men intresserade ämneslärare från högstadieskolor är också välkomna att delta.

Under workshopen kommer Emma Magnusson att ge en kort föreläsning om hur man kan arbeta med interkulturalitet och kritiskt tänkande genom läsning av skönlitteratur inom ramen för undervisningen i engelska och moderna språk på högstadiet och gymnasiet. Efter presentationen kommer personal att få samtala med varandra i mindre grupper och jämföra det arbetet som sker i deras olika verksamheter. Workshopen är ett utmärkt tillfälle till erfarenhetsutbyte i syfte att stötta språkelevers utveckling.

Föreläsare

Emma Magnusson

Titel

Workshop om språkutvecklande arbetssätt inom vuxenutbildningen

Datum och tid

15 februari 2022 kl. 15.30-17.00

Anmälan
Max 30 deltagare. denna länk

Kontakt
Om ni har frågor om innehållet eller praktiska detaljer, hör av er till emma.magnusson@lnu.se

Språklärarnätverket hälsar alla lärare utom och inom Kronobergs och Kalmar län välkomna och ser fram emot att få träffa er i februari!

 

Workshop via Zoom Emma Magnusson Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender