Universitetskajen Kalmar
- Heldag
Evenemang

Europaforum 2023

 

Avslutad konferens. Tack alla som deltagit!

Se filmen som sammanfattar Europaforum 2023 på Linnéuniversitetet i Kalmar: 

Film: Simon Leijnse, Region Kalmar län

Konferensen fokuserade på EU:s långsiktiga agenda och våra möjligheter att använda EU-arenan för att skapa en hållbar framtid.

Den digitala och gröna transformationen är EU:s stora initiativ för att möta globala utmaningar – och vi är en del av detta. Det är summan av regionala och lokala insatser som leder till omställningen.

På Europaforum 2023 gavs en chans att lyssna på föreläsare från EU-kommissionen, riksdagen, Regeringskansliet och akademin samt att ta del av goda exempel från våra egna regioner.

Europaforum 2023 handlade om hur vi påverkas av och kan vara med och påverka EU:s policyprocesser och lagstiftning. Dessutom lyftes praktiska exempel på hur vi använder verktyg såsom Missions, Europeiska digitala innovationshubbar och New European Bauhaus på hemmaplan för att snabba på omställningen och skapa en hållbar framtid.

Europaforum är en mötesplats för kollegor och beslutsfattare som arbetar för lokal och regional utveckling utifrån ett europeiskt perspektiv. Europaforum anordnas för femte gången och värdskapet roterar mellan organisationer inom Småland Blekinge Halland South Sweden.

HĂ„llbarhetssymbol

Ett hållbart evenemang

Konferensen "Europaforum 2023" är ett hållbarhetssäkrat möte enligt Linnéuniversitetets riktlinjer för ett hållbart evenemang. Riktlinjer som är kopplade till de 17 globala målen inom Agenda 2030 och innefattar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Läs mer om Linnéuniversitetets hållbara evenemang.

- Heldag Universitetskajen Valdete Hashani Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender