tre personer som pratar med varandra
Föreläsning

Föreläsning med Michael Flores: Kollegialt lärande i skolan

Mer och mer forskning visar på vikten av att ge lärare i skolan goda förutsättningar att samarbeta om och utveckla den egna praktiken för att på så sätt öka måluppfyllelsen.

Michael Flores är tidigare språklärare och biträdande rektor för en av Storbritanniens högst rankade högstadie- och gymnasieskolor, St Anthony’s Academy, i Sunderland. Han har mångårig erfarenhet av att under sin karriär arbeta med och leda kompetensutvecklingssatsningar för lärare. Bland annat arbetade han med att sätta samman aktiviteter för att uppmuntra till och stödja lärarkollegor att arbeta tillsammans för att lära med och av varandra. Michael kommer under föreläsningen att beskriva hur skollagen i Wales och England kräver att lärare arbetar tillsammans med att utveckla sin undervisningsverksamhet. Vidare kommer han att dela med sig av sina tankar kring vikten av att samarbeta lärare emellan samt idéer om hur detta samarbete rent konkret kan gå till.

 

Michael föreläser vid två tillfällen:

Linnéuniversitetet i Kalmar, 18 april, 16:00-17:30 i sal Cu4034 (Cyan)

Linnéuniversitetet i Växjö, 20 april, 16:00-17:30 i sal Homeros (Hus F, tredje våningen)

 

Föreläsningen ges på engelska (möjlighet att ställa frågor på svenska som sedan tolkas kommer att finnas) och vänder sig till lärare och skolledare på alla stadier i skolan och den är kostnadsfri. För planeringens skull ber vi dock om att alla som deltar anmäler sig i följande formulär:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwDuKmmUBGi2NSA56pfkW-k81lli5q46WfMCCUmA6LnRgRBQ/viewform

Växjö, sal Homeros (Hus F, tredje våningen) Emil Tyberg Lägg till i din kalender