Kreativa barn
Forum för skolsamverkan

Informationsträff: Vägar till förskollärarexamen och examen för lärare i fritidshem

Tisdagen den 24 januari bjöd Lärarutbildning Linné in till informationsträff om programmen: Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan och Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat.

Träffen ägde rum digitalt tisdagen den 24 januari och drygt 50 personer deltog.

Målgrupp var personal utan examen som redan arbetar i förskola och fritidshem. Även skolhuvudmän och rektorer som har intresse av utbildningarna var välkomna att ta del av informationen.

Utbildningssamordnarna Jutta Lesell och Frida Svensson presenterade utbildningarna och berättade om erfarenheter från tidigare studenter.

Det är viktigt att planera i god tid och att kontrollera att man har rätt behörighet. Saknar du grundläggande behörighet för att läsa på högskola/universitet kan man göra ett prov som mäter grundläggande behörighet för högskolestudier:
Grundläggande behörighetsprov Universitets och högskolerådet (UHR)

När man söker utbildningar som kräver arbetslivserfarenhet är det viktigt att man har tydliga tjänstgöringsintyg där erfarenheter framgår. Exempel på intyg finns i programinformationen nedan.

På den nationella webbsidan om Vidareutbildning Av Lärare, VAL, finns information om kompletterande lärarutbildning som vänder sig till dig som jobbar som förskollärare eller lärare, men saknar examen.

Det nya omställningsstudiestödet är till för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställnings­studiestödet kan du studera och bredda din kompetens antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår.

Förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan

Utbildningssamordare Jutta Lesell
Telefon: 0470-70 82 76
E-post: jutta.lesell@lnu.se

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

Utbildningssamordare Frida Svensson
Telefon: 0480-44 61 14
E-post: frida.svensson@lnu.se