Grafik med kod och algoritmer
Inspirationsmöte

Tech-Frukost om AI, IoT och Innovation - Ljungby

Vill du veta mer om hur just ditt företag kan få stöd med er tekniska utveckling? Under frukosten kommer du få inspiration och tips på hur du som företagare kan använda tekniska lösningar i din verksamhet med särskilt fokus på internet of things och datadriven utveckling .

Många mindre företag saknar idag kunskap om hur ny teknik kan omvandlas till nya tjänster eller produkter genom till exempel insamling av och nyttjande av data. En av de framtida teknologier som spås påverka ett stort antal affärsmodeller är Internet of Things (IoT). IoT innebär att allt fler enheter blir uppkopplade mot Internet. Tidig anpassning till den nya teknologin kan vara betydande för SMF:s framtida existens. Men vad gör man sedan när man har tillgång till massa data? Genom att ge er och andra möjligheten att lära er mer om internet of things, datadriven utveckling och hur man kan använda olika tekniker för att effektivisera, optimera och bygga nya tjänster och produkter kan vi stötta er digitala resa.

Under frukosten kommer ni få träffa forskare och ingenjörer från två olika projekt som båda arbetar med att just öka kunskapen och användandet av ny teknik. Vi erbjuder genom projekten kunskapshöjande och praktiska aktiviteter för SMF så att ni och andra kan få möjlighet att ta viktiga kliv på sin digitala utvecklingsresa.

Projektet HPC för SMF ger små och medelstora företag (SMF) i Linnéregionen möjlighet att öka sin datadrivna förmåga med stöd av artificiell intelligens (AI) och High Performance Computing (HPC). 

Projektet IoT-lab för SMF 2.0 arbetar för att utveckla ett väl etablerat nätverk med företag i Linnéregionen som kan dra nytta av varandras kompetens och produkter inom Internet of Things (IoT). 

Efter träffen finns goda möjligheter att prata och ställa frågor eller boka in individuella möten.

Båda projekten  riktar sig till SMF inom olika branscher i Linnéregionen och omfattar Kalmar såväl som Kronobergs län.

 

Aktiviteten anordnas av Linnéuniversitetet genom projekten HPC för SMF och  IoT-lab för SMF 2.0 som finansieras av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Aktiviteten genomförs i samarbete med föreningen DIGITRI och Campus Ljungby.

logotyper ERUF, region Kronoberg och region Kalmar län

I samarbetet

Campus Ljungby logotyp
logotyp Digitri
Campus Ljungby, Ljungby Lägg till i din kalender