Linnékommuner i samverkan
21 november 2023: en konferens i samverkan mellan Linnékommuner och Linnéuniversitetets samhällsvetenskapliga fakultet!
Oavsett storlek står Sveriges kommuner ständigt inför en mängd utmaningar för fortsatt utveckling. Det handlar exempelvis om kompetensförsörjning och skolutveckling, befolkningsutveckling, kommunal service, näringslivsutveckling, frågor om integration, investeringsbehov, skatteunderlag, digitalisering, infrastruktur, bostadsplanering, trygghet och tillit, förebyggande av kriminalitet, natur, kultur och fritid samt demokratiska utmaningar. Ja, ni känner alla igen dessa exempel. Ni som kommuner har alla olika förutsättningar, resurser och behov av stöd att hantera dem, men många utmaningar matchar väl med kompetens som finns på den samhällsvetenskapliga fakulteten på Linnéuniversitetet.
Linnéuniversitetet har stor erfarenhet av att samverka med kommuner och bidrar genom forskning och olika projekt till kommuners verksamhet. Vi vill nu bjuda in samtliga 36 kommuner i Linnéregionen till en gemensam konferens med fokus på samverkan mellan er och oss.
Hur kan vi samverka?
Vi hoppas att vi kan matcha era specifika kommunala behov av vår kompetens att hantera olika utmaningar och att vi kan hitta arbetsformer för hur kommuner i samverkan kan finansiera och genomföra projekt tillsammans med oss. Det kan handla om forskning, utredningar, utvärderingar, analyser eller studentprojekt och praktik.
Vi tror att denna konferens kan bidra till att vi hittar gemensamma arbetssätt och möjligheter till finansiering som på lång sikt hjälper regionens kommuner att fortsätta utvecklas tillsammans.
Anmälan och mer information finns längre ner på denna sida, som kommer att uppdateras efter hand. Vi bjuder på fika och lunch!
Välkommen!
Med vänlig hälsning,
Glenn Sjöstrand
Preliminärt program
9.30–10.00 Fika med mingel.
10.00–10.15 Välkommen och introduktion (Ev. Peter A)!
10.15–11.30 Presentation av FSV (Institutionen för didaktik och lärares praktik, Institutionen för idrottsvetenskap, Institutionen för kriminologi och polisiärt arbete, Institutionen för pedagogik och lärande, Institutionen för rättsvetenskap, Institutionen för samhällsstudier, Institutionen för socialt arbete, Institutionen för statsvetenskap) kartläggning av tidigare och pågående projekt (8 min/inst). Avslut med tematiska utvecklingsområden.
11.30–11.45 Avslutning och upplägg för eftermiddagen
11.45–13.00 Lunch med mingel.
13.00–14.15 "Research Sandpit” mindre grupper med kommuner och institutionsföreträdare i tematiska grupper. (Teman kommer att presenteras inför konferensen).
14.15–14.30 Fika att ta med till avslutningen.
14.30–15.00 Avslutning: Organisering av framtida samarbete: Exempel på styrning och finansiering.
Anmälan
Senaste dag för anmälan är den 13 oktober.
Till och från konferensen
Om detta ber vi att få återkomma.
Hållbart evenemang
Denna konferens är ett hållbarhetssäkrat möte enligt Linnéuniversitetets riktlinjer för ett hållbart evenemang. Riktlinjer som är kopplade till de 17 globala målen inom Agenda 2030 och innefattar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Läs mer om Linnéuniversitetets hållbara evenemang här.