Växjökonferensen 2023
- Heldag
Konferens

Växjökonferensen 2023

Växjökonferensen genomförs för 35:e året. Det gör den till en av landets äldsta utbildningskonferenser. Självklart kommer konferensen 2023 också att fokusera på aktuella diskussioner om utbildning och skola. 

2023 års konferenstema är "Ledarskap i och av skolan - när omvärlden förändras". Ledarskap förekommer på alla nivåer i skolväsendet, allt ifrån mötet med det enskilda barnet eller eleven till besluten i det politiska rummet. Ledarens omdöme och etiska kompass är avgörande för att barn och elever får en likvärdig och rättssäker utbildning i en tid när omvärlden förändras.

Årets konferens belyser frågor om ex digitalisering, kulturell mångfald och hållbar utveckling, både som praktiska och idémässiga aspekter av ledarskap i och av skolan.

Växjökonferensen riktar sig till utbildningspolitiker, tjänstepersoner, rektorer, fackliga organisationer, studie- och yrkesvägledare samt förstelärare och lärare på grundskola, gymnasie och högskola/universitet. Konferensen arrangeras av Linnéuniversitetet, Växjö kommun och Region Kronoberg.

Hela programmet för årets Växjökonferens hittar du på vaxjokonferensen.se

Hoppas att vi ses!

Samlingssida för Växjökonferensen

- HeldagLägg till i din kalender