två pojkar som tittar på en surfplatta med glada miner
Nätverksträff

Nätverksträff Digitala verktyg som del av yngre barns livsvärld och lärande

Information från träffen

 

Referat

Den 2 oktober 2023 träffades nätverket Digitala verktyg som del av yngre barns livsvärld och lärande för en heldag i Kalmar (träff 3). Efter en kort introduktion och presentation delade vi in oss i grupper för erfarenhetsutbyten. Vi diskuterade bland annat implementering av digitala verktyg, olika förutsättningar för arbete med digitala verktyg, den teoretisk grunden för arbete med digitala verktyg och vad bygger argumenten mot digitala verktyg inom skolväsendet på.

Efter erfarenhetsutbytet föreläste Marina Wernholm om hybrid lek och dess påverkan på olika delar av vårt skolsystem. Av en slump fick vi ett pressmeddelande där integrationsminister och utbildningsminister ska hålla en pressträff om minskad skärmtid i förskolan. Vi beslutade att tillsammans följa denna pressträff. Efter pressträffen blev diskussionerna intensiva.

Sofia Björnsdotter och Mikaela Larsson från Rinkebyholm förskola hade en presentation om Maker space och digitala verktyg. Därefter fick deltagarna prova på Mobii, en interaktiv projektor som projicerar på golvet. Därefter genomförde Marina Wernholm en workshop där deltagarna fick två olika uppgifter: att göra en användarprofil och inlägg utifrån en känd barnbokskaraktär samt att göra en digital animering utifrån kända sagor men där karaktärerna bytts ut mot exempelvis kända Marvelkaraktärer, influencers eller Melodifestivalartister.

Program

09.00 Fika

09.30 Introduktion och presentation av deltagare

10.00 David Olivares - Podcast om fritidshemmet

10.45 Inbjuden gäst

11.45–13.00 Egen lunch

13.00 Sofia Björnsdotter och Mikaela Larsson – Maker space och digitala verktyg

13.45 Praktiskt arbete med digitala verktyg

15.00–15.30 Avslutande diskussioner och önskemål inför våren 2024

Klockan 09.00–13.00 träffas vi i sal Porfyr, MA1065, hus Magna, Kalmar
lnu.se/mot-linneuniversitetet/karta/kalmar/magna/ma1065k/

och klockan 13.00–15.30 är vi sedan i sal Ma1062, hus Magna
lnu.se/mot-linneuniversitetet/karta/kalmar/magna/ma1062k/

Välkommen med din anmälan!

Lägg till i din kalender