science on stage affisch
Nätverksträff

Vårens program i NOT-nätet – Science on Stage

Under våren kommer NOT-nätet, i samarbete med Vetenskapens hus i Stockholm, att bjuda in till webbinarier. Temat för dessa kommer att vara Science on Stage - ett europeiskt nätverk för lärare inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Höjdpunkten för Science on Stage är den festival - för lärare, av lärare - som genomförs någonstans i Europa vartannat år. Nästa festival kommer att hållas i Åbo, augusti 2024. Många lärare som deltagit i festivalen säger att det är den bästa kompetensutveckling de kan få inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Vid varje webbbinarie-tillfälle kommer två lärare att presentera en aktivitet som du sedan direkt kan ta med dig och testa tillsammans med dina elever.

Nu är det snart dags för det tredje webbinariet. Den här gången vänder vi oss mest till lärare som undervisar i förskoleklass och åk 1- 6. Till det har vi bjudit in Pia Johansson, lärare Hamneda skola, åk 4-6 , Ljungby och Anna Gunnarsson, process och projektledare, Navet Science center, Borås

Blixt (och dunder)

Pia Johansson

Pia deltog i Science on Stage i Portugal 2019. Med sig då hade hon ett experiment som fascinerat hennes elever och det kommer hon att visa/beskriva under webbinariet. Det handlar om blixtar!

 

 

Berättelser och experiment för de yngsta bland kemi, drakar, fysik och fladdermöss

Anna Gunnarsson

Anna kommer att berätta om hur sagor och experiment samverkar för att skapa lustfyllda upplevelser i kemi och fysik för både barn och pedagoger. I många delar av världen! Anna deltog i Science on Stage 2013 och 2015.

 

 

Anmäl dig på https://bit.ly/NOT_W1, länk till zoomrummet skickas dagen innan.

Övrig datum att lägga in i kalendern för kommande webbinarier är 22 maj. Programmet här kommer att uppdateras kontinuerligt!

Lägg även den 12 oktober i din kalender! Då har du möjlighet att delta på  Science on Stage, Sverige på Linnéuniversitetet! Mer information kommer!

Nätverk för lärare i naturvetenskap och teknik (NOT-nät) anordnar lärarträffar två till tre gånger per termin och behandlar undervisning i naturvetenskapliga ämnen och teknik, var för sig och i samverkan. Målgruppen är lärare inom främst grundskolan med intresse för utveckling av undervisning, men vissa träffar kan ha inriktning mot lärare i avgränsade åldersgrupper.

Via Zoom Lägg till i din kalender