Simon Sorgenfrei
Öppen föreläsning

De kommer att vara annorlunda svenskar – berättelsen om Sveriges första muslimer

Religionsvetenskap och LNUC Concurrences ”Kluster för migration, medborgarskap och tillhörighet” bjuder in till öppen föreläsning och samtal.

Föreläsare
Simon Sorgenfrei, Professor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola

Titel
De kommer att vara annorlunda svenskar – berättelsen om Sveriges första muslimer

Boken "De kommer att vara annorlunda svenskar – berättelsen om Sveriges första muslimer" av professorn i religionsvetenskap vid Södertörns högskola Simon Sorgenfrei har fått mycket uppmärksamhet i media. Och det med rätta. Sorgenfrei skildrar hur de första muslimska familjerna etablerade sig i Sverige och han skissar på historien om hur Sverige gick från att vara ett etniskt och religiöst homogent land till att bli ett av världens mest sekulariserade – och samtidigt mest mångreligiösa – länder.

På inbjudan av Religionsvetenskap och LNUC Concurrences ”Kluster för migration, medborgarskap och tillhörighet” håller Sorgenfrei en öppen föreläsning för alla intresserade. Efter föreläsningen finns det tid för ett brett samtal om Sveriges första muslimer och islams etablering i Sverige, om invandringshistoria och framväxten av en svensk integrationspolitik samt om muslimskt vardagsliv i 1900-talets Sverige.

Välkomna!

Stefan Arvidsson, Gustav Larsson & Åsa Trulsson