Workshop

Pilothackathon i datorassisterad textanalys

Den 10 november arrangerar vi en workshop i hackathon-format där vi bjuder in intresserade forskare och lärare från hela fakulteten för att tillsammans lära oss och tillämpa grunder i två verktyg för språk- och textanalys: Sketch Engine och Voyant. 

Detta görs som del i den strategiska satsningen på digital humaniora inom fakulteten där den tidigare inventeringen av kompetenser och önskemål visade att just datorassisterad textanalys låg högst på önskelistan. Tillfället görs i samverkan mellan LiLa-labb och digital humaniora vid fakulteten och vi tar upp tillämpningar för både forskning och undervisning.

Vi har spelat in fyra ganska korta presentationer om verktygen som förberedelse och ni hittar länkar till dessa nedan. Titta på dessa innan den 10 november. Då ses vi kl. 9.00–12.00 i sal Dacke i F-huset (Fe3016) för att jobba och diskutera tillsammans. Workshoppen ges på svenska och kom ihåg att ta med egen dator. Anmäl er senast en vecka i förväg (3/11) till Claes Ohlsson (claes.ohlsson@lnu.se). Hör gärna av er om ni har frågor i förväg. 

Varmt välkomna till en spännande och utvecklande hackathon-workshop! 

Hälsningar, Claes Ohlsson och Jonas Svensson

Sketch Engine

Voyant

Presentation 1. Korpuslingvistik som idé och verktyg (Claes)

Presentation 2. Sketch Engines funktioner och användning (Claes)

Presentation 3. Att använda korpusar och Sketch Engine på olika sätt (Claes)

Presentation 4. Verktyget Voyant (Jonas)

 

 

Växjö, sal Dacke i F-huset (Fe3016) Claes Ohlsson Lägg till i din kalender