Frågetecken med gult band
- Heldag
Utställning

Examensutställning: "What’s going on?"

"What’s going on?" är namnet på årets examensutställning från Linnéuniversitetets designavdelning. Lokalen, som är designad av eleverna från tredje året på kandidatprogrammet Design+Change, kommer att ställa ut deras avslutande examensprojekt tillsammans med masterprogrammen MSC Innovation through Business, and Engineering & Design master program, specialization design. Eventet hålls på Kungsgatan 5, fr.o.m. fredagen den 30/5 till söndagen 2/6. Under öppningsdagen fredagen 30/5 hålls en vernissage.

Öppningstider:
30 maj - Öppningsdag/Vernissage: 15.00 - 18.00
31 maj - 12.00 - 18.00
1 juni - 12.00 - 16.00
2 juni - 12.00 - 16.00

Utställningen är ett bevis på designens transformativa förmåga, dess inverkan på vår värld och den positiva förändring den kan bidra med. Denna livliga utställning lyfter fram studenternas exceptionella talanger och syftar till att skapa en våg av förändring och innovationer. Detta för att ta itu med brådskande globala utmaningar. Från uppmaning till att ta initiativ för social rättvisa till att designa kläder med ett miljömedvetet tänk, varje projekt återspeglar ett starkt åtagande för att skapa en mer hållbar och inbjudande värld.

Studenterna hoppas kunna bidra till en förändring för framtiden som nästa generations representanter. De vill dela med sig av deras vision om att revolutionera branscher och omforma vår kollektiva framtid genom ett designperspektiv. Besökarna kommer att ha möjlighet vid invigningen att interagera sig direkt med skaparna av de trettioen projekten, få insikter i deras kreativa process och inspirationen bakom varje projekt.

Besökare kan räkna med att stöta på banbrytande lösningar, genomsyrade av ett empatiskt perspektiv som syftar till att förstå och tillgodose behoven hos olika samhällen och berörda. Med ett medvetet förhållningssätt har kandidatstudenterna format utställningen så att den ska vara inkluderande för alla besökare. Information om varje projekt kommer även att finnas tillgänglig för besökarna i appen "NaviLens" där man genom att skanna en QR-kod får texten syntolkad.

Var med och hylla kreativitet, hållbarhet, förändring och innovation på utställningen "What's Going On?". Låt oss tillsammans kämpa för förändring och innovation och skapa en väg mot en ljusare och hållbarare morgondag.

- Heldag Kungsgatan 5, Växjö Alwa Härenstam Lägg till i din kalender