Informationsträff: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat, 4 september
Onsdagen den 4 september bjuder lärarutbildningen vid Linnéuniversitetet in till en digital informationsträff om vårt nya program: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat.
Kort om programmet:
- Utbildning på distans, deltidsstudier (studietakt 67%) med ett antal dagar per läsår på campus i Kalmar eller Växjö.
- Möjlighet och frihet att fortsätta arbeta samtidigt som studierna pågår.
- Undervisningen förläggs till två fasta dagar per vecka.
- Förkortad utbildning – genom att validera tidigare erfarenheter är programmet på 120 hp istället för 180 hp.
- Studier om 30 hp i ett valbart praktisk estetiskt ämne (bild, musik eller idrott och hälsa) som ger behörighet att undervisa i ämnet i åk. 1-6.
Examen: Grundlärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem.
Har du eller personal i din verksamhet jobbat med pedagogiskt arbete i fritidshem i minst tre år? Denna förkortade utbildning leder till en grundlärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem. Programmet vänder sig till de som har yrkeserfarenhet från arbete i fritidshem och nu vill få fördjupad kunskap och utvecklas i sin lärarroll. Utbildningen leder även till behörighet att undervisa i ett praktiskt-estetiskt ämne (bild, musik eller idrott och hälsa) i årskurs 1-6. Programmet ges på deltid med en studietakt på 67%, det gör det möjligt att fortsätta arbeta under studietiden.
Vill du veta med om detta nya program? Varmt välkommen att delta i vår informationsträff den 4 september, under informationsträffen berättar vi mer om programmet, dess upplägg och svarar på frågor.
Målgrupp för informationsträffen är personal utan examen som redan arbetar i fritidshem. Även skolhuvudmän och rektorer som har intresse av utbildningen är välkomna att ta del av informationen.
Här kan du ta del av presentationen från informationsträff den 4 september 2024
Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat
- Mer information hittar du på programsidan
- Utbildningen startar våren 2025
- Ansökningsperiod hösten 2024
Utbildningssamordnare Linnéa Nyquist
E-post: linnea.nyquist@lnu.se
Det genomfördes även en informationsträff den 21 maj
Forum för skolsamverkan är en regional mötesplats för regionens skolhuvudmän och Linnéuniversitetets forskare och utbildare. 2024 genomförs informationsmöten med fokus på olika aktuella områden.
Behörighet
Det är viktigt att planera i god tid och att kontrollera att man har rätt behörighet. Saknar du behörighet/förkunskapskrav till programmet, kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun. Läs mer om behörighet
Tjänstgöringsintyg
När man söker utbildningar som kräver arbetslivserfarenhet är det viktigt att man har tydliga tjänstgöringsintyg där erfarenheter framgår. Exempel på intyg finns på programsidan.
Omställningsstudiestöd
Omställningsstudiestödet är till för vuxna mitt i arbetslivet. Med omställningsstudiestödet kan du studera och bredda din kompetens antingen genom att vidareutveckla dig inom ditt område eller genom att byta spår.
Validering av lärare, VAL
På den nationella webbsidan om Vidareutbildning Av Lärare, VAL, finns information om kompletterande lärarutbildning som vänder sig till dig som jobbar som förskollärare eller lärare, men saknar examen.