Personer som sitter i rad på stolar
-
Konferens

Forum för handledare och kursansvariga inom ämneslärarprogrammet

Den 28 och 29 oktober bjuder Linnéuniversitetet in till en heldag på temat övningsskolor, verksamhetsnära moment (VNM) och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Du väljer själv om du vill delta den 28 oktober i Växjö eller den 29 oktober i Kalmar.

Träffen vänder sig till dig som är ämneslärare och har arbetat eller kommer att arbeta som handledare åt våra ämneslärarstudenter vid någon av våra övningsskolor. Träffen vänder sig också till dig som är ämnesrepresentant och/eller arbetar med verksamhetsnära moment och verksamhetsförlagd utbildning vid Linnéuniversitetet.

Hösten 2024 drar Linnéuniversitetet i gång arbetet med att integrera verksamhetsnära moment för sina ämneslärarstudenter. Samtidigt får den verksamhetsförlagda utbildningen en delvis ny skepnad, efter en tids utvecklingsprocess.

Under dagen kommer därför presentationer om verksamhetsnära moment och verksamhetsförlagd utbildning att blandas med gruppdiskussioner om hur vi fortsätter utveckla de verksamhetsnära momenten samt hur vi tillsammans arbetar med de nya guiderna för VFU och bedömningen av studerande som gör sin praktik.

Vi ser denna träff som ett utmärkt tillfälle att på ett övergripande stadium lära känna varandras verksamheter och hoppas på god uppslutning.

Anmälan till dagen kommer inom kort. 

28/10 Växjö: IKEA-salen, i N-huset

29/10 Kalmar: Sienna, i hus Culmen

Preliminärt program för dagen:

9.30 - 10.00 Ankomst och morgonfika

10.00 Verksamhetsnära moment (VNM) – hur går det och hur går vi vidare?

11.00 Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) i ny skepnad – vad, hur och varför?

12.00 - 13.00 Lunch

13.00 Diskussioner i ämnesgrupper (utveckling av VNM, VFU-scenarier, bedömningspraxis, etc.)

15.00 - 15.20 Eftermiddagsfika

15.20 - 16.00 Återsamling för sammanfattning av dagen

 

 

Symbol för hållbart evenemang

Ett hållbart evenemang

Forum för handledare och kursansvariga inom ämneslärarprogrammet är ett hållbarhetssäkrat möte enligt Linnéuniversitetets riktlinjer för ett hållbart evenemang. Riktlinjerna är kopplade till de 17 globala målen inom Agenda 2030 och innefattar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Läs mer om Linnéuniversitetets hållbara evenemang här.

- 28/10, IKEA-salen, Växjö och 29/10, Sienna i Kalmar Lägg till i din kalender