Drönarbild över campus Växjö
- Heldag
Konferens

Nationell ämnes- och forskningskonferens i tyska - ”Språkliga möten”

Institutionen för språk och specifikt ämnet tyska bjuder in till ämnesmöte och därpå följande forskningskonferens den 18-20 april 2024. Konferensens tema är ”Språkliga möten” och äger rum på Linnéuniversitetet i Växjö. Nils Håkanson är särskilt inbjuden gäst och hans föreläsning är öppen för allmänheten. Anmälan har nu stängt.

Gästföreläsning av Nils Håkanson

Den intresserade allmänheten, framförallt språklärare och studenter, är välkomna till första dagens gästföreläsning på tema litteratur och översättning. Nils Håkanson är författare till boken Dolda gudar: en bok om allt som inte går förlorat i en översättning. Boken belönades med Augustpriset 2021 i kategorin Årets fackbok.

Datum & tid: 18 april, kl 13:30 -15:00
Plats: Linnéuniversitetet i Växjö, sal Weber eller via Zoom. Länk skickas ut via e-post dagarna innan.

Deltagande sker via Zoom eller på plats i Växjö.

Forskningskonferens - språkliga möten

Andra dagens forskningskonferens med fokustema ”Språkliga möten”, riktar sig till verksamma germanister i Sverige. Vetenskapliga presentationer av doktorander, unga forskare och etablerade kollegor är varmt välkomna och varvas med interna diskussioner och föredrag. Posterpresentation av forskningsprojekt kommer också att erbjudas. Föredragstitel bifogas anmälningsformuläret.

Konferensdeltagande sker på plats i Växjö.

Symbol för hållbart evenemang

Hållbara evenemang vid Linnéuniversitetet

Den här konferensen är ett hållbarhetssäkrat möte enligt Linnéuniversitetets riktlinjer för ett hållbart evenemang. Riktlinjer som är kopplade till de 17 globala målen inom Agenda 2030 och innefattar de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Läs mer om Linnéuniversitetets hållbara evenemang här.

- Heldag Sal Weber, Linnéuniversitetet Växjö Lägg till i din kalender