A group of friends at a coffee sho
Inspirationsträff

Techfokus – IoT, AI och Automation

Välkommen till Techfokus – IoT, AI och Automation, på Campus Västervik, torsdagen 21/3 med start kl. 12.00. Under det här tillfället kommer du få inspiration och tips på hur du som företagare kan använda tekniska lösningar i din verksamhet med särskilt fokus på Internet of Things (IoT), datadriven utveckling, automatisering och digitalisering.

Du kommer få träffa forskare och ingenjörer från projekten ”HPC för SMF”, ”IoT-lab för SMF 2.0” och ”Smart-DAT” som finns på Linnéuniversitet tillsammans med företag som deltagit i projekten.

Passa på att komma och lyssna på John Nyberg, VD på Pure Bio Synergy Sweden. Tillsammans med IoT-lab har de utvecklat en anpassningsbar och uppkopplad produkt.

Du kommer även få lyssna på Per Uddén, utvecklings- och produktionstekniker på Ankarsrum Electric Motors. Han matchades med forskare från HPC för SMF som han kunde diskutera sina tankar och idéer med gällande AI.

Genom att lyfta goda exempel och visa inspirerande lösningar avseende datadriven utveckling, IoT och automatisering vill projekten visa vilka möjligheter som finns.

Missa inte chansen att nätverka med andra, lyssna på goda exempel och få reda på hur just din verksamhet kan få stöd på er digitala utvecklingsresa.

Campus Västervik bjuder på lunch vid 12.00 för den som önskar och sedan sätter vi igång cirka 13.15. Om du önskar vara med på lunchen anmäl gärna det samt om du har allergier. Efteråt finns det möjlighet till mingel och frågor, eller för att boka individuella möten.

Tänk på att platserna är begränsade. Anmälan är stängd. Om du får förhinder så avanmäl dig genom att maila till Elin Gunnarsson, elin.gunnarsson@lnu.se.


Om projektet HPC för SMF

Projektet HPC för SMF ger små och medelstora företag (SMF) i Linnéregionen möjlighet att öka sin datadrivna förmåga med stöd av artificiell intelligens (AI) och High Performance Computing (HPC).

Om projektet IoT-lab för SMF 2.0
Projektet IoT-lab för SMF 2.0 arbetar för att utveckla ett väl etablerat nätverk med företag i Linnéregionen som kan dra nytta av varandras kompetens och produkter inom Internet of Things (IoT).

Om projektet Smart – DAT
Projektet Smart – DAT erbjuder insatser inom automatisering och digitalisering för tillverkningsindustrin för att stärka graden av innovation samt ge ökad tillgång till tillämpad forskning och på så sätt öka produktiviteten och konkurrenskraften.Projektet genomförs i samarbete med IUC Kalmar, Campus Ljungby och EPIC - Innovation technology center.

Projekten finansieras av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket, Region Kalmar län och Region Kronoberg.

Aktiviteten anordnas av Linnéuniversitetet genom projekten HPC för SMF, IoT-lab för SMF 2.0 och Smart-DAT som finansieras av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden via Tillväxtverket, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Aktiviteten genomförs i samarbete med Campus Västervik.

Finansiärer

logotyper ERUF, region Kronoberg och region Kalmar län

I samarbetet

Campus Västervik
IUC Kalmar
EPIC logotyp
Campus Ljungby logotyp
Campus Västervik, Östersjövägen 8, 593 32 Västervik Elin Gunnarsson Lägg till i din kalender