person i kostym med kikare
-
Lunchwebinar

Temavecka: Praktik

Letar du, eller ska du börja leta efter en praktikplats?
Under vecka 38 arrangerar Karriärcenter en Temavecka med fokus praktik! Tre lunchwebinars kommer att sändas under veckan med fokus på att stötta och inspirera er studenter som ska söka, eller just nu söker efter praktikplats. Alla webinars hålls på svenska.

Först ut är del 1: Hitta praktik- Tidigare studenter tipsar

  • Under webinaret berättar tre studenter som nyligen haft praktik om sin upplevelse. De kommer att fokusera på hela processen, allt ifrån hur de gick tillväga för att söka plats, hur de tillslut fick sin praktik och hur det faktiskt blev i slutänden. Framför allt kommer de att dela med sig av sina bästa tips och råd till alla er som står inför praktiksökandet! Medverkar gör tre studenter från olika utbildningsinriktningar.

Registering via Karriärportalen öppnar i början av augusti, men du kan redan nu spara eventet HÄR. I Karriärportalen hittar du dessutom jobbannonser, praktikplatser, ex-jobbsmöjligheter och massa annat riktat specifikt till studenter!

Glöm inte att även registrera dig till del två och tre:

17/9 kl. 12.00-13.00 ”Hitta praktik- Arbetsgivare ger tips” (online)

  • Här har vi bjudit in två arbetsgivare som ska berätta om sina organisationer och vilka praktikplatser som finns hos dem samt vad de som arbetsgivare förväntar sig av praktikanter. 

18/9 kl. 12.00-13.00 ”Hitta praktik med Karriärvägledarna” (online)

  • Här tipsar vi karriärvägledare vad som är bra att tänka på när du ska söka praktik- kontakt med arbetsgivare, ansökningsbrev, intervju och CV. 

Mer information om medverkande studenter och företag kommer! Zoomlänken finns i anmälan på Karriärportalen samt mailas ut på dagen för varje webinar.

 

- Zoom Sofie Edström Lägg till i din kalender