hörlurar på en bärbar dator
Workshop

Workshop i automatisk transkription del 1: MyGoodTape

Vi har utarbetat två workshopar i transkription ämnat för forskare och lärare som vill handleda studenter. Del 1, MyGoodTape, kräver ingen förkunskap. För att anmäla sig till del 1 krävs inte att du också vill delta i del 2.

Välkommen till en introducerande workshop om automatisk transkription! Ingen större datorvana krävs, och workshopen är tänkt att agera stöttande även för deltagare som inte är särskilt bekväma med digitala metoder.

Denna inledande workshop kommer att baseras på verktyget MyGoodTape, vilket under 2023 godkändes av Linnéuniversitetet för transkription av material. Vi kommer även att tala kort om element inblandade i att få en bra transkription, innan fokus vänds mot workshopens praktiska innehåll. Målsättningen är att du som deltagare efter workshopen ska ha en god idé om vad du bör tänka på när material spelas in för automatisk transkription, och hur själva transkriptionen kan genomföras.

Vi kommer att tillhandahålla en uppsättning övningsfiler samt verktyg för att förbereda eget material inför workshopen.

Läs mer om Workshop i automatisk transkription del 2: Whisper.

Anmälan

Workshopen hålls i LiLa Lab i Växjö. Antalet platser är begränsat och anmälan görs till Daniel Ocic Ihrmark på daniel.o.sundberg@lnu.se. Om du har frågor kring workshopen är det Daniel som kan besvara dessa. Sista anmälningsdag är den 19/4 2024.

- -

Denna workshop är ett arrangemang inom nätverket Huminfra, ett svenskt nätverk för digital och experimentell forskning inom humaniora.

LiLa Lab, H0208 (våning 0, hus H), Växjö Daniel Ocic Ihrmark Lägg till i din kalender