hörlurar på en bärbar dator
Workshop

Workshop i automatisk transkription del 2: Whisper

Denna del 2 av vår workshop-serie i transkription bygger på del 1, men om du har tidigare erfarenheter av transkription och/eller skripting kan du välja att bara anmäla dig till denna del. Workshopen riktar sig främst till forskare och andra som arbetar med anonymiserat material.

Välkommen till en fortsättnings-workshop om automatisk transkription som baseras på inventering av behov, önskemål och kompetenser inom digital humaniora vid Linnéuniversitetet.

Denna gång tar vi oss an automatisk transkribering med hjälp av Whisper genom Python. Workshopen bygger på förkunskaper som du kan få genom att delta i Workshop i automatisk transkription del 1: MyGoodTape, och vidgar den praktiska användningen av automatisk transkription genom att introducera ny funktionalitet genom användandet av kod. Fokus ligger på att använda Named Entity Recognition (NER) för att markera och dölja namn på personer och platser i transkriberad text. Med hjälp av NER kommer du att lära dig att automatiskt transkribera din ljudfil till en anonymiserad text.

Vi kommer att tillhandahålla en uppsättning övningsfiler samt verktyg för att förbereda eget material inför workshopen.

Anmälan

Workshopen hålls i LiLa Lab i Växjö. Antalet platser är begränsat och anmälan görs till Daniel Ocic Ihrmark på daniel.o.sundberg@lnu.se. Om du har frågor kring workshopen är det Daniel som kan besvara dessa. Sista anmälningsdag är den 10/5 2024.

- -

Denna workshop är ett arrangemang inom nätverket Huminfra, ett svenskt nätverk för digital och experimentell forskning inom humaniora.

LiLa Lab, H0208 (våning 0, hus H), Växjö Daniel Ocic Ihrmark Lägg till i din kalender