Lärare och elev vid dator
Workshop

Workshop om läsning i engelskundervisningen

ReadWorks är en digital lärresurs som tillhandahåller texter på engelska för att förbättra läsningens alla delar. Resursen möjliggör genom sitt stora utbud med texter på olika nivåer att elever kontinuerligt kan arbeta med att läsa men också lyssna på relevanta texter. ReadWorks kopplas smidigt till Google Classroom och det är lätt att följa elevernas utveckling.

ReadWorks är uppbyggt av en amerikansk, icke-vinstdrivande EdTech-organisation som startade för tio år sedan för att förbättra läsningen hos skolelever då man såg att dessa kunskaper drastiskt sjunkit. Verktyg är gratis att använda och reklamfritt. Skaffa gärna en inloggning på ReadWorks (https://www.readworks.org/) innan du deltar i workshopen, och ta med en egen dator så att du kan testa på att använda dig av lärresursen.

Syftet med denna workshop är att tillsammans utforska möjligheterna kring lärresursen och hur vi kan arbeta för att den ska kunna användas som ett reguljärt redskap på våra respektive skolor, med tanke på GDPR-aspekten, etc.

Låter detta intressant är du välkommen till Kommunhuset i Växjö, Norra järnvägsgatan 7, den 22 april kl.15:00-16:30.

Workshoppen vänder sig främst till dig som arbetar med engelskundervisning i grundskolan, och den leds av Monika Wingårdh, lärare vid Bäckaslövskolan och Emil Tyberg, ämnesdidaktiker vid Linnéuniversitetet. Deltagande är kostnadsfritt.

Anmälan är obligatorisk och görs senast 18 april på följande länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_cB1YhSn0f1pUMO-WRFgkYBsZJF9RRmo8hVeJd9hwR9wp7A/viewform

Dagen innan workshopen äger rum få du via mejl information om exakt mötesplats i Växjö kommunhus.

Välkomna!

/Emil och Monika

Växjö kommunhus, Lammhultssalen Lägg till i din kalender