Fokus: forskning i socialtjänsten
I den nya socialtjänstlagen som planeras träda i kraft nästa sommar ställs krav på att socialtjänsten ska bedriva verksamheten i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet – men vad betyder det?
Den 6 mars 2025 bjuder vi in till konferens för att diskutera detta och för att prata om hur socialtjänst och universitet kan kroka arm för att gemensamt arbeta för en kunskapsdriven socialtjänst.
Förmiddagen bjuder på samtal med olika kunskapsaktörer och socialpolitiska frontfigurer. Eftermiddagen ägnas åt presentationer av färsk forskning och workshops med möjlighet att djupdyka in i diskussioner och perspektiv med vetenskaplig anknytning, ledda av forskarskolans doktorander.
Konferensen riktar sig till yrkesverksamma i socialtjänsten och praktikintresserade forskare. Den är kostnadsfri och sänds även digitalt.
Varmt välkommen!
Läs mer och anmäl dig på: https://www.konferens.forskarskolanfys.se/
Om Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet är en kreativ och internationell kunskapsmiljö som odlar nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet. Det finns drygt 44 000 registrerade studenter vid Linnéuniversitetet.
Linnéuniversitetet finns i Växjö och Kalmar och erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser. Linnéuniversitetet bildades 2010 genom en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar.
Med drygt 2 100 anställda och 44 000 studenter är det ett modernt universitet med Småland som bas och världen som spelplats. Att studera och verka vid Linnéuniversitetet är att vara en del av en miljö som präglas av kunskap och utveckling. Studenter får ny kunskap och lär sig ett kritiskt förhållningssätt. Forskare gör nya upptäcker som kan förändra vårt samhälle. Anställda berättar om en arbetsplats med utmaningar och möjligheter. Linnéuniversitetet är ett universitet som får människor att växa.