Välkommen till utforskande samtal: Skogens värden – ett av Linnéuniversitetets styrkeområden
Linnéuniversitetets ledning har pekat ut två särskilda områden där vi har möjlighet att göra verklig skillnad genom utbildning och forskning – våra styrkeområden. Ett av dessa är Skogens värden. Här samlar vi unik kompetens och driver tvärvetenskaplig utbildning, forskning och samverkan med kraft, både i närområdet och internationellt.
Men hur kan vi dra nytta av det? Och vad betyder Skogens värden egentligen – i praktiken, i vardagen, i våra olika verksamheter? Det vill vi utforska tillsammans med dig!
Nästa steg – dags att gå på djupet
På uppdrag av rektor tar vi nu nästa steg i utvecklingen av styrkeområdet Skogens värden. Begreppet har främst använts i extern kommunikation de senaste 1,5 åren – nu är det dags att stärka den interna förankringen och fylla det med innehåll utifrån våra gemensamma erfarenheter och perspektiv.
På Linnéuniversitetet samlas både forskning, utbildning och samverkan som tar sin utgångspunkt i skogen. Med ett unikt helhetsgrepp om hela den skogliga värdekedjan tar vi oss an komplexa utmaningar – från ett hållbart brukande av skogen till träbaserade produkter och byggnader. Men styrkeområdet omfattar mer än så – det rymmer också biologisk mångfald, kulturarv, turism, entreprenörskap, digitalisering, konstnärliga uttryck och mycket mer. Med kunskap kring ett hållbart skogsbruk och resurseffektiva produkter i en cirkulär bioekonomi bidrar Linnéuniversitetet till en hållbar samhällsutveckling.
Därför bjuder vi nu in dig som arbetar verksamhetsnära – oavsett om du är forskare, lärare, administratör eller bara nyfiken – till ett utforskande samtal.
Vi vill höra din bild:
- Vad betyder Skogens värden för dig?
- Vad kan vi erbjuda tillsammans – och vad kan du själv bidra med och dra nytta av?
Anmäl dig nu!
Vi erbjuder tre tillfällen under våren – välj det som passar dig bäst. Alla tillfällen rymmer max 50 deltagare:
Kalmar – Inställt pga få anmälda. Intresserade hänvisas till övriga tillfällen.
Växjö – 22 maj kl. 13–15, M1049V, hus M
Digitalt – 3 juni kl. 14–15.30, Länk till mötet skickas ut till anmälda