Civilministern

Civilministern besökte eHälsoinstitutet

Tisdag den 26 maj fick eHälsoinstitutet besök av Sveriges civilminister Ardalan Shekarabi och statssekreterare Anneli Rosvall Ljunggren. Under besöket fick civilministern en inblick i eHälsoinstitutets och Kalmars arbete inom eHälsa.

– Det var lärorikt, en imponerande verksamhet, sade civilminister Ardalan Shekrabi till tidningen Barometern efter sitt besök på eHälsoinstitutet.
Det var i samband med att civilministern reste till Kalmar för att träffa länsstyrelsen och länets ledande kommunpolitiker som han besökte eHälsoinstitutet.

Under besöket, som varade i en och en halv timme, fick Ardalan en inblick i hur eHälsoinstitutet och Kalmar bidrar till Sveriges eHälsoarbete.
– Fördelen med Kalmar är att vi arbetar tvärvetenskapligt i liten skala och snabbt kan testa olika nya eHälsolösningar innan de ska användas i större skala, säger Göran Petersson, verksamhetsledare vid eHälsoinstitutet.

Under besöket fick eHälsoinstitutet tillfälle att berätta om eHälsa i stort ur ett nationellt perspektiv och att mycket av det utvärderings- och utredningsarbete som vi utför i Kalmar sker på uppdrag av olika myndigheter.
– Vi hoppas naturligtvis att vi ska fortsätta få nationella uppdrag och vi är stolta över att civilministern tog sig tid att vilja förkovra sig i eHälsa och vad vi gör lokalt, säger Göran Petersson.