polisutbildningen

Colombianska poliser gästar polisutbildningen i Växjö

Mellan 16 - 25 maj kommer 11 colombianska poliser och deras svenska projektledare att besöka Linnéuniversitetet och polisutbildningen i Växjö.

Ylva Ehrlin, polisintendent, är ansvarig för gruppen och projektledare för fyra delprojekt i Colombia. Ylva Ehrlin bor i Colombia och följer med gruppen till Sverige. Deltagarna kommer från projektets två pilotstationer i Bogotá och Barranquilla och består av både patrullerande poliser och utredare.

Poliserna kommer här att delta i en kurs för familjevåldsutredare och gruppen har redan fått huvuddelen av sin utbildning. Anledningen till nästa veckas besök är att ge dem färdigheter i pedagogik och kursplanering. Dessutom ska de sammanställa det utbildningsmaterial som de ska använda när de så småningom börjar arbeta som instruktörer i Colombia. För tolkning av undervisningen använder man svenska polisutredare inom familjevåld som också talar spanska. De har också några utbildningspass på kursen.

Samarbetet och utbytet av erfarenheter med den colombianska polisen och polisutbildningen i Växjö har pågått under flera år. Ansvarig för projektet vid polisutbildningen i Växjö är Ola Kronkvist. Samverkansprojektet finansieras av SIDA och leds av Polismyndigheten.

Om ni vill träffa de colombianska poliserna eller prata med ansvariga, kontakta gärna Ylva Ehrlin.

Gruppen kommer att hålla till på campus Växjö i hus P i stort sett hela tiden. Undantaget är den 19/5 då de besöker polisen i Kristianstad.

Kontaktinformation
Ylva Ehrlin, 0708 95 12 32
Ola Kronkvist, 070 618 82 32
Jonas Tenje, pressansvarig, 070 308 40 75