Digitala veckan – en kraftsamling för IT-jobben i Linnéregionen

Samtidigt som IT-företagen i Linnéregionen söker efter kompetent personal hamnar många av de nyexaminerade på företag i storstadsregionerna. Det är en trend som IEC nu försöker vända genom att ordna Digitala veckan.

Tanken med Digitala veckan är dels att visa det stora utbud av attraktiva IT-företag som finns i Linnéregionen, dels att ge regionens IT-företag möjlighet att möta IT-intresserade besökare och nätverka.

I Linnéregionen, som omfattas av Kronobergs och Kalmar län, finns i dag 1 500 företag som sysselsätter drygt 13 000 medarbetare och tillsammans omsätter cirka 40 miljarder kronor inom IT-sektorn. Det visar en undersökning som IEC genomfört tillsammans med Linnéuniversitetet.

– Dessa företag växer så det knakar och många av dem söker med ljus och lykta efter fler att anställa. Det är en viktig anledning till att vi arrangerar Digitala veckan – att sammanföra företagen med IT-intresserade besökare och studenter på Linnéuniversitetet, säger Lars Hornborg, projektledare för IEC.

Ett omfattande program öppet för alla
Detta görs genom att arrangera en mängd föreläsningar, utställningar och konferenser om ämnen som spänner mellan allt från affärsutveckling och immaterialrätt till programmering för barn och ungdomar, e-sportturneringar och digital musik. Allt med fritt inträde och full tillgång för alla som vill komma.

– Målet med Digitala veckan är att besökarna ska få med sig en portion ny kunskap, nya kontakter, kanske till och med en ny arbetsgivare och dessutom ha roligt under tiden. För utställarnas och företagens del handlar det om bli bättre rustade att klara den digitala omställning som är avgörande för Linnéregionens konkurrenskraft, säger Björn Lundsten, IEC:s projektledare för Digitala veckan i Kronoberg län.

IEC har tidigare arrangerat endagsmässor i Växjö, men nu utökas arrangemanget rejält. Förutom att det tillkommer en mängd olika event pågår dessa både i Kronobergs och Kalmar län.

– Vi har en väldigt starkt digital närvaro här, både i Kalmar och i Växjö, och det är kul att vi kan visa upp det här tillsammans. Vi planerar även att webbsända arrangemang så att de går att se oavsett var man befinner sig, säger Roland Karlsson, IEC:s projektledare för Digitala veckan i Kalmar län.

För mer information, kontakta
Lars Hornborg, projektledare för IEC, 070-585 70 46, lars.hornborg@iec2020.se
Björn Lundsten, projektledare i Kronobergs län, tel 070-7361577, bjorn.lundsten@iec2020.se
Roland Karlsson, projektledare i Kalmar län, tel, 072-223 92 25, roland.karlsson@iec2020.se
Petter Hammarbäck, kommunikatör på IEC, 070-675 21 57, petter.hammarback@iec2020.se

Porträttbilder på talespersoner finns på: http://digitalaveckan.se/press/

Om Digitala veckan och IEC
IEC är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga och Linnéuniversitetet med mål att stärka och göra Linnéregionen till en mer attraktiv region att arbeta, forska, studera och driva företag i.

Digitala veckan pågår mellan den 25 april och den 1 maj. Se mer på http://digitalaveckan.se/

Projektet delfinansieras av Europeiska Unionen - Europeiska regionala utvecklingsfonden

Europeiska regionala utvecklingsfonden