Emballator Lagan Plast, Växjö Lakers och Linnaeus Technical Centre

Inspirationsföreläsningar: Hur ska vi ha det egentligen?

Forskning och idrott ger nya infallsvinklar på hur vi kan utvecklas tillsammans. Att lyfta varandra och sträva mot samma kan vi tillämpa både på jobbet och i andra sammanhang. Linnaeus Technical Centre, LTC och Emballator Lagan Plast har tillsammans arrangerat två inspirationsföreläsningar på temat.

Magnus Forslund, forskare i ledarskap på Linnéuniversitetet, tog med publiken på en resa "från FÖRR till NU" som både lockade till skratt och eftertanke. Han betonade vikten av att ha en berättelse och ett mål för att vi ska känna glädje och meningsfullhet i att sträva åt samma håll – att arbeta mot samma mål.

Alexander Johansson, assisterande lagkapten i Växjö Lakers, gav oss sin berättelse som hockeyspelare. Han gav exempel från hur man i ett lag arbetar för att stärka varandra, hur man hanterar lagets toppar och dalar och hur man i sina olika roller arbetar mot samma mål.

Att varje dag vara lite bättre än man var igår – det gäller både i Lean production och i hockey. Ett flexibelt och starkt lag som har möjlighet att backa upp varandra genom ett ständigt lärande – gäller också både Lean och hockey!

Att bestämma sig för hur man ska ha det och sedan gemensamt gå åt det hållet fungerar på liknande sätt oavsett om det gäller ett företag eller ett idrottslag.

- Det är jag och vi som har möjlighet att lyfta oss tillsammans! sa Alexander.