design

Examensutställningar på Institutionen för design

I år har Institutionen för design två examensutställningar. Utbildningen Designprogrammet med inriktning produktdesign ställer ut sina examensarbeten i utställningshallen i Pukeberg med vernissagde lördagen den 28 maj, och utbildningarna Designprogrammet med inriktning hållbarutveckling, samt Masterprogrammet i design, ställer ut på Vandalorum i Värnamo med vernissage tisdagen den 31 maj.

Varmt välkomna!

FULLY DESIGNED

Utställarna är sistaårsstudenter från Designprogrammet med inriktning produktdesign.
Ämnena för examensprojekten skiljer sig brett och alla har utgått ifrån individuella frågeställningar. Projekten innefattar allt ifrån konceptmotorcyklar till vaskollektioner i samarbete med stora glasproducenter från regionen.

Vernissage lördagen den 28 maj kl. 14.00 - 16.00
Därefter är utställningen öppen söndag- torsdag den 2:e juni, varje dag kl. 11.00 - 17.00.
Pressvisning fredagen den 27:e maj klockan 10.00, eller enligt överenskommelse.
Plats: Utställningshallen, Pukeberg, Nybro

Kontaktperson:
Ole Victor, e-post: ole.victor@Lnu.se, 0480 - 44 63 71

FRAMEWORK

Utställare är studenter på kandidatprogrammet Designprogrammet med inriktning hållbar utveckling, samt från masterprogrammen Master design och Innovation genom teknik, ekonomi och design. Det som stalls ut är möbler, textile, servicedesign och grafiskdesign med ledord som konceptuellt, utrycksfullt, ifrågasättande, utforskande och innovativt. FRAMEWORK vill visa på vikten av att ha en stomme och en grund att utgå ifrån för att föra utveckling framåt vilket kommer synas i utställningen.

Vernissage tisdagen den 31 maj kl. 18.00
Utställningen pågår till den 4 juni.
Plats: Vandalorum, Värnamo

Kontaktperson: