studentmiljö

Före detta studenter vid Linnéuniversitetet vann Garant Ekostjärna 2016

I torsdags förra veckan utsågs The Smiling Group AB till Årets Ekostjärna 2016. Företaget bygger på en idé som uppkom ur när de dåvarande studenterna skrev sin kandidatuppsats.

Smiling jobbar med Fairtrade-märkta och ekologiska snacks, nötter och bars. Priset Garant Garant Ekostjärna har i och med årets utdelning delats ut i fyra år, och priset går till ett företag eller en person som har bidragit till att öka urvalet av ekologiska och klimatsmarta produkter i butikshyllan.

Ekologisk njutning
I år gjordes urvalet även utifrån kriteriet "ekologisk njutning". För Smiling Group AB, som bara är tre år gammalt, är priset en stor ära och ett bevis på att unga, nystartade bolag kan konkurrera med de stora aktörerna på hyllan och i konsumenternas medvetande.

The Smiling Group AB grundades i december 2012. Idén uppkom ur en kandidatuppsats på Linnéuniversitetet och företaget jobbar enligt devisen att det är handel, inte bistånd, som skapar utveckling i u-länder. I dagsläget har företaget ca 3000 återförsäljare runt om i landet, där alla de stora kedjorna finns representerade. Mer info om bolaget finns på www.smiling.se

Läs hela pressmeddelandet i sin helhet på Axfood.se

För ytterligare information kontakta:
Linnea Söderling, The Smiling Group AB, telefon 070-246 14 86
Claes Salomonsson, presschef Axfood AB, telefon 0702-89 89 83