Poddsändning

HumPodd, en ny forskningspodd om konst och humaniora

Aktuellt för Linnéuniversitetets senaste podd är just nu; samtal om mytisk socialism, arkeologi, kulturarv och digitalisering

Två HumPoddar finns redan nu att lyssna på: den ena i form av ett samtal med religionsvetaren Stefan Arvidsson som bland annat handlar om Jesus som arbetare, tapetdesign, Oscar Wilde, frimurare och förändringar i socialistiska bildningsideal. Även veckans andra podd har formen av ett samtal, där arkeologen Bodil Petersson talar om arkeologi, kulturarv och digitalisering. Går det att experimentera med kulturarv som både forskning och konst? är en av de frågor som ställs. Senare i denna vecka (v. 33) kommer ytterligare en HumPodd, då med fokus på forskning om samer och indianer.

Nytt avsnitt var fjärde vecka
– Inbjudna gäster från alla ämnen inom konst och humaniora diskuterar nya forskningsrön, nya böcker och aktuella frågor på ett sätt som kan intressera både allmänhet och andra forskare, säger Tommy Gustavsson, professor i filmvetenskap vid Linnéuniversitetet.
Det speciella med HumPodd är att till skillnad från de flesta andra forskningspoddar, som oftast fokuserar på medicin eller naturvetenskap, handlar det här om forskning inom konst och humaniora. Syftet är att sprida kunskap om den nyskapande, vitala och samhällsrelevanta forskning som pågår vid Linnéuniversitetets fakultet för konst och humaniora, som innefattar sju institutioner och två Linnaeus University Centres och har ca 130 anställda lektorer och professorer.

Redaktionsråd och kontaktpersoner för HumPodd:
Tommy Gustafsson, Professor i filmvetenskap
Pernilla Severson, Fil. dr i Medie- och kommunikationsvetenskap
Stina Ericsson, Docent i svenska språket
Hans Hägerdal, Docent i historia
Karin Strinnholm Lagergren, Fil. dr i musikvetenskap
Jonas Svensson, Docent i religionsvetenskap

Länk till HumPodden
HumPodd-avsnitten är 25-30 minuter långa och finns tillgängliga både via HumPodds blogg: (http://humpodd.wordpress.com) och iTunes.

Kontaktinformation
Tommy Gustafsson, 0470 -70 86 86
Jonas Tenje, pressansvarig, 070 - 308 40 75