Letter i Läckeby

Lyckat besök av letter i Läckeby

Igår, den 27e oktober gästade en delegation från branschorganisationen Avfall Lettland, Kalmar län och Linnéuniversitetet.

Anledningen till besöket var, för att lära sig mer om "Kalmar-modellen" för biogasproduktion, det vill säga hela kedjan från det, att man med en dubbelknut, knyter ihop sin gröna avfallspåse och slänger den i sin soptunna till tankningen av Kalmars biogasdrivna bussar.

Besöket som kan ses som en generalrepetition inför den kommande Eco-tech konferensen den 21-23 november, innehöll bland annat ett besök till More biogas anläggningen i Läckeby, säger William Hogland, professor i Miljöteknik och Ekoteknik vid Linnéuniversitetet.

Letterna fick också möjlighet att träffa en av de många lantbrukare som använder restprodukten vid biogasframställning som gödning på sina åkrar.

På bilden ovan ser du Lars-Evert Karlsson vid Puregas Solutions (längst till vänster) visar runt styrelseordförande för Avfall Lettlan Ruta Bendere (i vit jacka), och de andra letterna runt på en av anläggningarna.

Linnaeus Eco-tech 16
Missa inte den kommande internationella miljökonferensen Linnaeus Eco-tech 16, som äger rum 21-23 november i Kalmar. Miljöteknikkonferensen firar då 20-års jubileum och vi väntar ett par hundra deltagare från ett 30-tal länder.

Mer information
Webbsida för konferensen Eco-tech 16;
https://lnu.se/en/research/conferences/eco-tech-2016/

More Biogas Småland AB
http://www.morebiogas.se/

Kontaktinformation
William Hogland, tfn. 070 58 58 352
Jonas Tenje, pressansvarig, tfn. 070 308 40 75