Joakim Dauneus

Månadens alumn: Joakim Dauneus

I augusti möter du Joakim Dauneus som läst Marknadsföringsprogrammet. Idag är han delägare och jobbar som projektledare och kommunikationsstrateg på Kreation Reklambyrå i Kalmar.

Namn: Joakim Dauneus   
Ålder: 38 år
Nuvarande yrke och ort: Projektledare och delägare på Kreation Reklambyrå i Kalmar

Vad läste du på Linnéuniversitetet* och när tog du examen?

– Marknadsföringsprogrammet på Handelshögskolan BBS i Kalmar och tog magisterexamen 2004.

Vad jobbar du med?

– Jag är projektledare och kommunikationsstrateg på Kreation Reklambyrå

Hur gjorde du för att etablera dig på arbetsmarknaden efter dina studier?

– Jag tog en del kontakter redan under min studietid och började med mindre projekt, bland annat åt det företag som sen ledde till mitt första riktiga jobb efter examen. Jag satt med i styrelsen för Marknadsföreningen i Kalmar och deltog även på föreningens olika möten. Detta för att skapa mig ett nätverk redan under studietiden. Jag var medveten om att jag var tvungen att börja i tid för att hitta rätt jobb efter min utbildning.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Det är kreativt och varierande. Byrån har olika typer av kunder och uppdrag och alla dagar är olika. Det är spännande att få arbeta i en kreativ miljö och att få vara en del av den skapandeprocess som pågår varje dag. Jag älskar att skapa kommunikation som berör.

Hur såg ditt studentliv ut?

– Mitt studentliv innehöll både familjeliv och studentliv då jag hade sambo och hund. Jag hade stort fokus på min utbildning. Men jag deltog också på flera studentaktiviteter och jag var aktiv i mitt utbildningsprogram. Jag deltog och ordnade aktiviteter för programstudenterna tillsammans med skolan. Jag försökte vara så aktiv som möjligt i olika studentsammahang som gav ett mervärde till mig. Som jag nämnde innan var jag även aktiv i Marknadsföreningen i Kalmar.

På vilket sätt hade du kontakt med arbetsmarknaden under studietiden?

– Jag skapade egna kontakter och vi hade ett partnerföretag genom skolan. Jag deltog också på mässor och företagsbesök när de kom till Kalmar. 

Vad tar du med dig från dina studier vid Linnéuniversitetet*?

– Glädje och en massa härliga vänner som jag fortfarande har kontakt med, men också hårt jobb och en examen som varit en förutsättning för min fortsatta karriär.

Vad har du för relation till LNU idag?

– Jag jobbade en tid som marknadsföringsansvarig på Handelshögskolan BBS (tidigare del av Högskolan i Kalmar) så jag har flera kollegor kvar som jag umgås med. Jag känner ett starkt engagemang för universitetet. Jag vill att det ska gå bra för studentrekrytering, forskning och synlighet.

Kan du ge tre karriärtips?

  1. Våga dröm och planera framåt.
  2. Nätverka och åter nätverka
  3. Gör något du brinner för – det lönar sig alltid!

*(alt Högskolan i Kalmar, Växjö universitet)