Fallet träd i skog.

Student får projektstöd för skoluppgift

Annette Eilert skickade in sin skoluppgift till Astrid Lindgrens hembygd och får nu 67 000 kronor för att genomföra sitt projekt – att skapa skogsaktiviteter tillgängliga för alla.

– Vi är jätteglada över beskedet från Astrid Lindgrens hembygd, säger Annette Eilert, som läser sista året på Skogskandidatprogrammet.

Det började som en inlämningsuppgift på kursen Privatskogsbrukets affärsmöjligheter. Studenterna skulle göra en affärsplan utifrån en egen idé och Annette Eilert skapade projektet Natur- och skogsupplevelser – ett projekt som ska främja folkhälsa, integration och entreprenörskap på landsbygden.

Med hjälp av lättframkomliga stigar, pedagogiska stationer och guidning vill Annette Eilert göra skogsupplevelsen lättillgänglig för alla, oavsett ålder, funktionsnedsättning, kunskapsnivå och nationalitet.

Hon skickade in skoluppgiften till Astrid Lindgrens hembygd och får nu 67 000 kronor i projektstöd. Projektet kommer genomföras av Annette Eilert och Åke Hammarskjöld från Tuna gård, i samarbete med näringslivet, hembygdsföreningen, skolan och Svenska kyrkan.