Stora it-kompetensdagen. Företag och studenter minglar och samtalar.

Stora IT-kompetensdagen

Omkring hundra IT-studenter mötte under Stora IT- kompetensdagen regionala IT-företag. Kontakter knöts och början på intressanta samarbeten, exjobb, praktikplatser och anställningar blev verklighet.

Stora IT-kompetensdagen hade i år två spår – ett för de medverkande företagen och ett för IT-studenter. Företagen bjöds på en inblick i universitetets IT-inriktade utbildningar och ett föredrag om examensjobb. Studenterna fick veta mer om de deltagande företagen, hur man hittar balans mellan företagens och universitetets krav i samband med exjobb och hur man skall presentera sig själv och sin kompetens. Studenterna fick även ta del av korta presentationer om företagen och under eftermiddagen bjöds även möjlighet att få en lite djupare inblick i företagens kultur och personalpolitik.

– Nytt denna gång var att företagen får träffa lärare från universitetet och lära mer om vad universitetet har att erbjuda och vad man bör tänka på när man samverkar med universitetet och studenter, säger Diana Unander Nordle som är projektledare inom forskning och utbildning på IEC och huvudansvarig för Stora IT-kompetensdagen.

Föreläsning under it-kompetensdagen

– Stora IT-kompetensdagen handlar om att knyta kontakter mellan företag, universitet och studenter, och det är en möjlighet som vi gärna vill hålla öppen årets övriga 364 dagar. Det är till och med en del av vårt uppdrag, att vara behjälpliga med kompetensförsörjning och uppdragsforskning. Så hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss för att diskutera dina behov och önskemål så kanske vi kan hjälpa till, säger Jesper Andersson, universitetslektor och prefekt på institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

När dagen börjar gå mot sitt slut är Peter Härder Team Manager på Visma Spcs, mycket nöjd med resultatet.

– Det är kul att universitetet lyckats locka hit så många studenter. Vi har fått en hel del spännande leads här idag, men jag tror framförallt att vi gjort att studenterna känner till oss lite bättre säger Peter Härder.

Även Region Kronoberg medverkade under dagen och söker framtida medarbetare med IT-kompetens.

– Många vet nog inte hur mycket IT-tjänster vi har inom offentlig verksamhet. Men nu när vi fått presentera vår verksamhet har det kommit fler studenter som blivit nyfikna på oss och vill veta mer, säger Susanne Larsson som är projektledare på Region Kronoberg.