Låtskrivarna Henrik Wikström och Martin Eriksson, foto: Gustav Dahlander, SVT

Tidigare student på musik­produktions­programmet i melodifestivalfinalen på lördag!

Martin Eriksson gick ut musikproduktionsprogrammet 2011. Nu är han aktuell i finalen av melodifestivalen med låten Constellation Prize som framförs av Robin Bengtsson och som Martin skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren och Henrik Wikström. Låten var med i den första deltävlingen i Göteborg och gick direkt vidare till final. Finalen går av stapeln lördagen den 12 mars.

Grattis till framgångarna!

Tack så jättemycket, det känns helt fantastiskt, otroligt kul att gå raka vägen till final!

Hur kom låten Constellation Prize till?

Jag fick förfrågan av Bobby Ljunggren i Augusti förra året om jag ville kliva på projektet och vara med att producera upp och göra klart låten. De andra samarbetena vi haft tidigare hade funkat mycket bra, så det kändes jättekul att få den här förfrågan till en så bra låt, och när vi spelade in sången med Robin kändes det klockrent!

Var jobbar du idag?

Capitol Music Group, Stockholm, som producent och låtskrivare.

Hur ser du tillbaka på din utbildning? Vad har den gett dig för att ta dig fram i branschen?

Jag är jättenöjd med min utbildning på Linnéuniversitetet, framförallt så gav den mig möjligheten att spendera enormt mycket tid på något jag brinner för och lägga grunden till där jag befinner mig idag.

Har du några tips att ge till studenter som vill söka programmet?

Om du verkligen vill och har drivet, kör på hårt! Planera inte runt kompromisser eller någon "Plan B", om det så krävs att leva extremt snålt och inte ha råd med något annat än mat och hyra, det viktigaste är att allt du gör stödjer DITT mål, att bli svinbra på att producera eller skriva låtar, eller vad det nu kan vara. 

Lycka till i finalen!

Tack!

Även till Frans låt, If I were sorry, är en av låtskrivarna en tidigare musikproduktionsstudent på Linnéuniversitetet, nämligen Fredrik Andersson som gick ut programmet 2005.


(foto: Gustav Dahlander SVT)