Välkommen till Global Entrepreneurship Week (GEW) 14-18 november
Syftet med Global Entrepreneurship Week är att uppmärksamma entreprenörskap och innovation globalt. Det är totalt 160 länder som medverkar med olika aktiviteter.
Måndagen den 14 november inleds aktiviteterna för Global Entrepreneurship Week (GEW) i Kalmar och Växjö. Nils Nilsson, vice rektor vid Linnéuniversitetet, inviger GEW i Kalmar kl. 12 vid Kalmar Nyckel. Invigningen i Växjö sker cirka kl. 16.00 i Wiksell-salen. Veckan vänder sig till studenter och företag med intresse för entreprenörskap och intraprenörskap.
GEW är en del i Linnéuniversitetets satsning på att bli "Det entreprenöriella universitetet” – detta för att främja alla studenters entreprenöriella driv och förmågor. Målet är att de skall sätta sin kunskap i arbete. GEW är ett sätt att manifestera värdet av entreprenörskap och ge alla studenter chans att inspireras och möta förebilder, näringsliv och samhälle.
I programmet finns bland annat en inspirationsföreläsning med Emma Wiklund (modell och entreprenör) med titeln "Från modell till entreprenör".
Media är välkomna att delta vid alla evenemang, men är lite extra välkomna till Kalmar Nyckel sal Ny203 kl. 12:00 i Kalmar på måndagen den 14 nov. respektive till Wiksell-salen i Växjö kl. 16:00 på måndagen den 14 nov.
Program för GEW i Kalmar
Lunchföreläsning: Från supermodell till entreprenör
Emma Wiklund är en av världens mest kända fotomodeller. Hon har sedan slutet av 80-talet arbetat som modell, programledare och skådespelare med hela världen som arbetsfält. I
sin föreläsningen berättar hon om sin inspirerande resa från modell till framgångsrik entreprenör i hudvårdsbranschen och om hur det är att vara sitt egna varumärke.
Tid: 12:00–14:00 (lätt lunch ingår)
Plats: NY 203, Kalmar Nyckel
Endast 70 platser.
Anmälan senast 9/11
Med stöd från Tillväxtverket.
Frukostföreläsning: Ung och entreprenör – paneldebatt om förutsättningar för tillväxt
Är du intresserad av vad unga entreprenörer i Kalmar har att säga? Då är du välkommen till Drivhuset och Kalmar Science Parks gemensamma paneldebatt. Här tar vi reda på vad unga idag behöver för att etablera sig i Kalmar med sitt företag, men också vad de efterfrågar för att kunna utvecklas och attrahera nya entreprenörer.
I panelen: Martin Nilsson (Kallskänken), MyClosetRoom och Snaplit.
Moderator: Jonathan Rudman
Tid: 07:30–09:00 (frukost ingår)
Plats: Bredbandet 1, Varvsholmen
Endast 80 platser.
Digibrunch: Teknologin som förstärker upplevelsen av verkligheten – möjlighet för företag!
Augmented reality AR, eller "förstärkt verklighet", är den nya framtidsteknologin. På den här Digibrunchen får du en inblick i hur det första affärssupplägget med teknologin Microsoft HoloLens ser ut. Kom och ta del av hur it-företaget CGI tar denna otroliga teknologi från innovation till kommersialisering!
Föreläsare: Bengt-Åke Claesson, CGI
Tid: 11.30–13.00 (vi bjuder på brunch)
Plats: Sal NY 200, Kalmar Nyckel
Endast 45 platser, så först till kvarn!
Anmälan senast 16/11
Workshop: LinkedIn
LinkedIn är det dominerande verktyget för personlig marknadsföring och professionellt nätverksbyggande. Utveckla din LinkedIn-pro I så den blir en slagkraftig kombination av virtuellt visitkort, cv och hemsida.
Tid: 10:00–12:00
Plats: NY 202, Kalmar Nyckel
För mer information och anmälan
Evenemanget finns tillgängligt cirka två veckor innan.
Workshop: LinkedIn – Do you stand out?
LinkedIn is the tool for personalized marketing and the most widely used professional network in the world. Your LinkedIn pro le is a combination of a virtual business card, resume and website where you can promote yourself as well as build a large professional network.
Time: 13:00–15:00
Place: NY202, Kalmar Nyckel
For more information and sign up
The events are posted on our website approximately two weeks in advance.
Lunchföreläsning: Attrahera, behålla och utveckla talanger! – att arbeta framgångsrikt med Talent management
I en helt ny studie identifierar forskarna Pernilla Bolander och Kajsa Asplund fyra olika angreppssätt på Talent management. Bland annat lyfter de fram entreprenörskap som en eftertraktad talang. Studien bygger på intervjuer i såväl privat som offentlig sektor och ska bidra till att organisationer får ökad självförståelse och därmed kan göra mer välgrundade val av talent management-strategi.
Tid: 11:30–14:00 (lunch ingår)
Plats: Ny203, Kalmar Nyckel
Endast 70 platser.
Anmälan senast 15/11
I samarbete med Telin Rekrytering & Konsult
Program för GEW i Växjö
Eftermiddagsföreläsning: Från supermodell till entreprenör
Emma Wiklund är en av världens mest kända fotomodeller. Hon har sedan slutet av 80-talet arbetat som modell, programledare och skådespelare med hela världen som arbetsfält. I sin föreläsningen berättar hon om sin inspirerande resa från modell till framgångsrik entreprenör i hudvårdsbranschen och om hur det är att vara sitt egna varumärke.
Tid: 16:00–18:00 (fika ingår)
Plats: sal Wiksell, Campus Växjö
Endast 100 platser.
Anmälan senast 9/11
Med stöd från Tillväxtverket.
After Work: Entrepreneurial After Work
Entrepreneurial after work is the perfect occasion for students (both Swedish and international students) to connect with real entrepreneurs who will talk about their entrepreneurial journey. Let's network, have fun and discuss entreprenurship! You will have plenty of time to mingle and the possibility to ask questions.
When: 17:00–19:00 (snacks and beverages included and free of charge)
Place: Delta at Videum Science Park, Framtidsvägen 16 Växjö
Maximum 50 participants.
Registration needed
Kreativ Workshop: Kraftfull workshop för pitch-träning
Du får uppleva kraften i Value Creation Forum (VCF). Det är ett framgångsrikt verktyg för återkoppling som gör dig betydligt bättre på att pitcha. Vi inleder med att presentera hur VCF går till och hur man bygger upp en pitch utifrån verktyget NABC som står för Need, Approach, Benefits och Competition. Under förmiddagen får du både pitcha och återkoppla på annans pitch samt utveckla och förbättra din pitch, något som du kommer att ha nytta av i ditt yrkesliv.
Tid: 9:00–12:00
Plats: Bravo hub, Framtidsvägen 12 i Videum Science Park
Vi bjuder på fika.
Digibrunch: Mötesplats för digitala sektorn
Vi bjuder på brunch i kombination med en intressant och dagsaktuell talare från den digitala världen. Digibrunch är ett samarbete mellan IEC, ALMI och Videum Science Park.
Tid: 11:00-13:00
Plats: Videum Science Park, hus Echo, Framtidsvägen 18, Växjö
Endast 50 platser.
Anmälan senast 15/11
LinkedIn – Workshop
LinkedIn är det dominerande verktyget för personlig marknadsföring och professionellt nätverksbyggande. Utveckla din LinkedIn-pro l så den blir en slagkraftig kombination av virtuellt visitkort, cv och hemsida.
Tid: 10:00–12:00
Plats: Sal K1057, Campus Växjö
Först till kvarn gäller.
För mer information och anmälan
Evenemangen finns tillgängliga cirka två veckor innan.
Workshop: LinkedIn – Do you stand out?
LinkedIn is the tool for personalized marketing and the most widely used professional network in the world. Your LinkedIn pro le is a combination of a virtual business card, resume and website where you can promote yourself as well as build a large professional network.
Time: 13:00–15:00
Place: Room K1057 at Linnaeus University
For more information and sign up
The events are posted on our website approximately two weeks in advance
Forskarlunch: Vad är forskararkeologi?
Cornelius Holtorf, professor vid institutionen för kulturvetenskap vid Linnéuniversitetet, ger oss helt nya vinklar på arkeologi och dess möjligheter. Cornelius har läst förhistoriskt arkeologi, antropologi och humanosteologi i Tyskland, England och Wales. Efter avhandling 1998 har han varit anställd som forskare och lärare vid Göteborgs universitet, University of Cambridge, Riksantikvarieämbetet Stockholm och Lunds universitet. Han leder forskarskolan GRASCA och är språkrör för Centrum för tillämpat kulturarv vid Linnéuniversitetet.
Tid: 12.00–13.30
Plats: Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
Ingen kostnad. Videum bjuder på lunch.
Anmälan senast 15/11
Utebliven anmäld deltagare faktureras 200 kronor!