Logotyp för GEW 2016

Välkommen till Global Entrepreneurship Week (GEW) 14-18 november

Syftet med Global Entrepreneurship Week är att uppmärksamma entreprenörskap och innovation globalt. Det är totalt 160 länder som medverkar med olika aktiviteter.

Måndagen den 14 november inleds aktiviteterna för Global Entrepreneurship Week (GEW) i Kalmar och Växjö. Nils Nilsson, vice rektor vid Linnéuniversitetet, inviger GEW i Kalmar kl. 12 vid Kalmar Nyckel. Invigningen i Växjö sker cirka kl. 16.00 i Wiksell-salen. Veckan vänder sig till studenter och företag med intresse för entreprenörskap och intraprenörskap.

GEW är en del i Linnéuniversitetets satsning på att bli "Det entreprenöriella universitetet” – detta för att främja alla studenters entreprenöriella driv och förmågor. Målet är att de skall sätta sin kunskap i arbete. GEW är ett sätt att manifestera värdet av entreprenörskap och ge alla studenter chans att inspireras och möta förebilder, näringsliv och samhälle. 

I programmet finns bland annat en inspirationsföreläsning med Emma Wiklund (modell och entreprenör) med titeln "Från modell till entreprenör". 

Media är välkomna att delta vid alla evenemang, men är lite extra välkomna till Kalmar Nyckel sal Ny203 kl. 12:00 i Kalmar på måndagen den 14 nov. respektive till Wiksell-salen i Växjö kl. 16:00 på måndagen den 14 nov.